Ogólne > Pomoc!

Stare motocykle

<< < (2/2)

Jan Odense:
Zabrac ze soba SHL-ke zawsze mozna ale trzeba zapewne przejerestrowac ja tak jak samochod i zapewnie tak jak samochod poddac motocykl przegladowi panstwowemu. Takie uslugi sa drogie bo to jest praca w wiekszosci reczna i czasochlonna a fachowcy w branzy tej sa dobrze wynagradzani na godzine. Moze kupowac stare motocykle w Polsce, Bialorusi czy Ukrainie remontowac i sprzedawac je w Danii.

mary16.02.83:
Moj chlopak wczoraj kupil Honde CB 750 z '77 roku. Chcialam zapytac co ile robi sie przeglad takiemu weteranowi?

Pozdrawiam!

Manior:
Jest takie miejsce w Odense, konkretnie Teatr Rosenhaven przy Filosofgangen,
gdzie na wcześniej nieciekawej ścianie namalowano między innymi zielony motor.
Ciekawostką jest to, że bardzo często ten sam motor w 3D stoi tuż obok.  :)

Zrobiłem kilka fotek. Popatrzcie sami.

PS. Zarówno balkony jak i wejście też są namalowane.

vera:
SHL możesz zabrać, problemu z rejestracją nie będzie. Moża sie wzorować na Harleya'ch.

1. Najlepiej przygotować jak najwięcej dokumentów z historią motocykla (do obliczenia podatku)
2. Zorientować się czy są kluby o takich zainteresowaniach (zniżka w ubezpieczeniu)
3. Przed rejestracją wymagany jest przegląd gdzie tylko można zrobić w Odense. Na terenie jutlandii nie ma możliwości wykonania pierwszego przegladu starego motocykla.
4. Potem najgorsza rzecz to zagadka jak zostanie obliczony TAX.

[Dodane: 12 Czerwiec  2008, 09:44:01]
Kolejna informacja :

Może komuś się ona przyda i nie popełni tego błędu co ja.

Otóż nie kupujcie/sprowadzajcie motocykli z przerobionym widelcem na chopper'a. Niestety na ten rodzaj sprzętu nie dostanie się przeglądu. Ja właśnie wczoraj miałem problem z harleyem  :-[

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej