Ogólne > Hydepark
Jakie oplaty towarzysza posiadaniu samochodu z dunskimi tablicami?
1941:
--- Cytat: Buczo w 13 Lut 2013, 21:26:24 ---Witam!
Jestem w Danii od roku, i mam zamiar kupić autko, pierwsze autko :) (golfine trzeciej generacji w benzynie) i tu pada pytanie. Może ktoś ma, miał takie autko tu, z jakimi kosztami muszę się liczyć? Podatki drogowe, ubezpieczenie itd.
z góry dziękuje za pomoc
--- Koniec cytatu ---
Trudno jest ocenic Twoje wydatki, bo nie wiem jaka pojemnosc silnika, na jakich konkretnie blachach, jaka opcje i gdzie wybierzesz ubezpieczenia a nie masz znizek, wreszcie ile Cie beda kosztowaly naprawy tego bolidu i czy ma aktualny przeglad i na ile czasu.
Buczo:
pojemność 1.8 wersja wygląda mi na Europe. zarejestrowani jest na białych blachach, i do końca roku jest opłacony, a napraw nie wliczaj, bo to rożnie bywa. no nie wiem, weźmy pod uwagę najdroższego ubezpieczyciela.
1941:
--- Cytat: Buczo w 13 Lut 2013, 21:56:21 ---pojemność 1.8 wersja wygląda mi na Europe. zarejestrowani jest na białych blachach, i do końca roku jest opłacony, a napraw nie wliczaj, bo to rożnie bywa. no nie wiem, weźmy pod uwagę najdroższego ubezpieczyciela.
--- Koniec cytatu ---
Na stronie Skat masz mozliwosc sprawdzenia jaki bedzie podatek od Twego auta, ubezpieczenie rowniez mozesz sprawdziec na stronach ubezpieczycieli w ich kalkulatorze w zaleznosci jaka opcje wybierzesz np sprobuj na if.dk te ubezpieczenie mozesz tez kupic online wtedy jest jakas znizka, wybierasz opcje platnosci rowniez, np. mozesz oplacac co miesiac troszke drozej wychodzi ale co kto woli kwartal, pol roku na rok z gory.
Poczytaj forum niedawno bylo o ubezpieczeniach wiec znajdziesz kilku innych Codan itd.
giuseppe_Randers:
Tu sprawdzisz ile bedziesz musial placic "zielonego podatku" tylko musisz odnalezc swoj model :)
http://www.bilviden.dk/Energi-og-miljo/Hvor-langt-på-literen.aspx?action=ShowSearchForm&type=OldCar
Pzdr. G
Jomir:
Ciekawe, ze bierzecie pod uwage cene tablic, a zapominacie o oplacie rejestracyjnej, ktorej wysokosc siega bagatelka 50% wartosci pojazdu - DUNSKIEJ wartosci pojazdu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej