Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...
A Horsens..?
yoursoul:
ja chodzilam tam ( a raczej jezdzilam ) przez 8 miesiecy na przelomie 2006/2007 .Tak , szkola ma bardzo dobry poziom . Niestety zajecia czasem bywaly nudnawe ( to zalezalo od nauczyciela prowadzacego , a ci zmieniali sie ciagle ) .I nie podobalo mi sie tam traktowanie doroslych w koncu uczniow jak gowniarzy . Przenioslam sie ostatecznie do jednego z oddzialow szkoly jezykowej Horsens i jestem bardzo zadowolona , choc moze poziom nie ten bo i nie przyciskaja tak bardzo .
Przyszły Student:
--- Cytat: vera w 23 Cze 2008, 13:15:12 ---heheheh ludzi fałszywych nie brakuje. Szuka miejsca tam gdzie nie ma polaków a jak sytuacja sie zmienia to chce ich poznać. Właśnie tacy ludzie chorągiewki są najgorsi.
--- Koniec cytatu ---
Weź mnie Vera nie denerwuj! Chorągiewek to sobie poszukaj w najbliższej rodzinie. Nie chodziło mi dosłownie ze np nie lubię Polaków, przecież k..... sam nim jestem, wiedziałem ze jacyś na pewno się znajda tym bardziej ze zabieram ze sobą jedna dziewczynę z Polski która tez Idzie studiować w Horsens! Bylem w Nowym Jorku i mieszkałem miedzy Polakami, w ogóle nie potrzebowalem znać angielskiego żeby otworzyć konto(polski bank) zrobić zakupy(polski sklep)wyslac paczkę(polskie agencje)praca(mnóstwo polskich firm)kino(polska załoga) a ja pojechałem tam się języka pouczyć
więcej informacji na temat pracy itd w śród Polonii w NY i okolicach www.bazarynka.com W Anglii miałem podobne uczucie druga Polska(tyle ze tylko na ulicach i w knajpach bo mieszkałem w dobrej angielskiej dzielnicy) Reasumując jadę do Danii studiować informatykę(biegle władam Angielskim i Niemieckim)mam też się zamiar nauczyć podczas studiów języka Duńskiego
wiec wybacz ze niechcę mieszkać w getcie! Gdzie nic nie będzie mnie motywowało do nauki, albo wręcz nie będę potrzebowal obcego języka, druga strona ze Polonia w USA to ludzie ze starej imigracji głównie ze wsi granatem od pługa
oderwani(Ci co do USA pojadą i beda mieszkać wsrod Polaków zrozumia) Wiec proszę zrozumieć moje małe uprzedzenia
Pozdrawiam Paweł
mala_z_Aarhus:
Panowie, panowie, prosze o nieunoszenie sie. I nie lansowanie stron internetowych.
xta:
Obawiam sie ze zupelnie zboczylismy z tematu... :-\
Przypomne - Rodacy z Horsens odezwijcie sie :)
Kto mieszka w Horsens?
TOM86:
Hej! A wie ktoś może gdzie jest ten jedyny w Horsens kościół katolicki?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej