Regionalne > Kopenhaga
JAK dostać się z lotniska w Kopenhadze do Horsens?
gość:
Skoro już ktoś zaczął temat lotniska i spacerów po nim to i ja sie podłącze.
Jak długo trzeba czekać na odbiór bagażu, bo lądowanie mam o 7:30 a kolejny lot o 9:00, są to dwa odrębne bilety w dwóch różnych liniach także muszę jeszcze zdążyć sie odprawić itp, a bilety już kupione także trochę sie stresuje z tego powodu, pierwszy raz będę na lotnisku w CPH.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Damian
Spychala:
no hej mozesz smialo przyjechac pociagiem za ok 300dkk czas to ok. 2 godz. w horsens wysiadasz w samym centrum
K3:
--- Cytat: gość w 15 Kwi 2009, 18:02:26 ---Skoro już ktoś zaczął temat lotniska i spacerów po nim to i ja sie podłącze.
Jak długo trzeba czekać na odbiór bagażu, bo lądowanie mam o 7:30 a kolejny lot o 9:00, są to dwa odrębne bilety w dwóch różnych liniach także muszę jeszcze zdążyć sie odprawić itp, a bilety już kupione także trochę sie stresuje z tego powodu, pierwszy raz będę na lotnisku w CPH.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Damian
--- Koniec cytatu ---
powinno być szybko....
raz byłem już po 7 minutach na peronie kolejki, a raz czekałem 20min na bagaż... to było max...
spróbuj się odprawić online na drugi lot, będziesz miał znacznie szybciej
Svaria:
Znizki na pociagi jakie obowiazuja w DK to karta WildCard (do 26 roku zycia sie ja wydaje lub jak ktos jest starszy to z zaswiadczeniem o studiowaniu)
Koszt karty 180 koron
nalezy miec ze soba zdjecie (jak do paszportu)
Uprawnia do znizek:
50% od pon do czw plus sob
25% w pt i nd
Link
Czasami warto nie brac bezposredniego tylko dojechac z lotniska na dworzec glowny w kphg i tam wsiac do pociagu expresowego IC Lyn. Laczny czas podrozy moze byc krotszy nawet o 30 min
Polecam strone Rozklad jazdy
Mozna tam rowniez zobaczyc ile w danym dniu dany bilet bedzie kosztowal ze znizka.
Dodatkowow w Danii jak korzystamy z pociagow to w miescie docelowym jestesmy uprawnieni do korzystani az komunikacji miejskiej na ten sam bilet.
Orientacyjnie - cena biletu do Horsens dla osoby doroslej to okolo 314 koron
neletop:
Jest etz opcja orange bilet. Mozna kupic juz od 260kr.
Ma swoje minusy: trzeba zamawiac na min. tydzien wczesniej i obowiazuje tylko na dana godzine. Bilet przepada jesli sie spoznisz :(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej