Regionalne > Odense
płace w szkalrni!!!!
GiM:
bo ja na reke mam 74 ddk (113 brutto) ,to jest ok czy wlasnie zostaje oszukiwana?...cholerne szklarnie,,,no ale coz ..cos trzeba tutaj robic ...chociaz na poczatek...:)pozdro
Tula:
--- Cytat: GiM w 14 Kwi 2008, 19:46:21 ---bo ja na reke mam 74 ddk (113 brutto) ,to jest ok czy wlasnie zostaje oszukiwana?...cholerne szklarnie,,,no ale coz ..cos trzeba tutaj robic ...chociaz na poczatek...:)pozdro
--- Koniec cytatu ---
Ja mam na reke 66 ;D (107 brutto), a nie pracuje w szklarni, wiec nie macie tak zle ;).
roga:
Zarobki Brutto czy Netto!
Nigdy nie porownuje sie zarobkow Netto. Najwazniejsza jest stawka Brutto. Netto zalezy od ulg, ile placimy podatku (rozny w roznych komunach) itp. To samo dotyczy porownywaania kwoty wolnej od podatku!
Robert3233:
A ma ktos jakies namiary na dobra szklarnie z zapotrzebowaniem na pracownikow?
Miska007BondsGirl:
113,56 brutto przez pierwszy rok, po roku podwyzka. Przy kwocie wolnej 138dkk na dzien, 38% podatku, po 4 tygodniach wychodzi ok. 10000dkk (bo pobieraja juz skladki na emeryture :( ). Tak to bylo ponad 1000dkk na 4 tygodnie wiecej. Za te kwote spokojnie mozna sie utrzymac i zaoszczedzic troche grosza.
A wyplata co 2 tygodnie to standard u wszystkich?
Robert w mojej szklarni wlasnie zaczely sie redukcje, ale to pewnie przez specyfike roslin w niej "produkowanych".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej