Ogólne > Hydepark

Artykuly o Danii w prasie polskiej

<< < (34/129) > >>

Jomir:
Ano ma...
Kilka postow wyzej Lilia pisala, ze nie lubi Danii miedzy innymi za to, ze spotkala tu pijanych rodzicow z 10-letnim dziecmi...
Z jej postu wynikalo, ze takie sytuacje zdarzaja sie li i jedynie w tej wstretnej Danii...
A Polska moralnoscia slynie...

lilia:
Jasne, Mirra, a Ty ZAWSZE musisz dowalić, że Polska jest "be", tak?

"Uderz w stól a nożyce się odezwą"  >:(-

dla Ciebie złego słowa o Duńczykach powiedzieć nie można, bo TY, POLKA przecież , CZUJESZ się OBRAŻONA. Ciekawe.

I z wściekłością godną lepszej sprawy, ZAJADLE chcesz udowodnić za wszelką cenę, że to "jednak MY , POLACY - jesteśmy tacy beznadziejni przecież"   .. i  piszesz niepochlebne rzeczy o SWOICH rodakach, na forum służąch Twoim rodakom- Polakom, w wątku dotyczącym artykułów o Danii...

Każdy więc sam wyciągnie sobie opinie  ;D

lala:
no wiec tak NIGDY my polacy dunami nie bedziemy bo daleko nam do tego z róznych względów ,a duny nigdy nie beda polakami,więc nie widze problemu.Nie traktują nas jak sobie równych ,my jestesmy błe i niestety opinie na nasz temat powstały tylko dzieki naszym rodakom.Co do naszego zjednoczenia to Polak polakowi wilkiem i nawet jak na ulicy usłyszy sie znajomy jezyk i powie witaj to udaja ze polskiego dzien dobry nie rozumieja .Co do róznych organizacji to niestety tez nie jestem miło zaskoczona nie :>nalezysz do grupy ,jestes nowy stój w kacie bo nikt nie raczy do ciebie podejsc i zagadac.Jeden drugiego nienawidzi i jak komus uda sie odbic od dna to koniec kolezenstwa pozostaje obgadywanie do innych polakow za plecami.Bycie za granicą to prawdziwa szkoła przetrwania i nie jeden poległ przez swojego rodaka.

lala:
aha ,i żeby nie było ze mi sie duni tak podobaja...wcale nie tylko pisze jak odbieram tutaj przebywajacych polaków i jak z nimi sie żyje. pracuje sie z dunami lepiej gdyz nie sa tacy fałszywi jak nasi ,bo w sumie nie znamy swoich jezykow na wzajem i niewiele o sobie wiemy praca i po pracy .A polak polaka od 7 pokolenia wstecz zna i potem wyciaga brudy jak ma okazje,Moja nauczka na dzis nie mow nigdy prawdy lepiej milcz ,bo i tak dostaniesz ... ;)

Jomir:
Mylisz sie Lilio.
Znow bledna interpretacja.
Nigdy i nigdzie nie napisalam, ze Polska jest be, a Dania super.
Natomiast nie podoba mi sie totalny brak obiektwizmu i krytycyzmu w Twoich rownie naiwnych co zajadlych wypowiedziach.

Przestan narzekac na wszytsko dookola, a zobaczysz, ze zycie nawet w tak "beznadziejnym" kraju jak Dania, okaze sie piekne.
Serdecznie rowniez radze bys przemyslala swoje wypowiedzi, a nie tlumaczyla steku bzdur checia sprowokowania dyskusji.

Spokoju zycze Lilio, spokoju!!!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej