Ogólne > Hydepark
Artykuly o Danii w prasie polskiej
Tula:
Alez skad, poki co glosy sie rozkladaja po rowno. Kazdy z nas ma swoje doswiadczenia i obserwacje i w zaleznosci od tego zgadza sie lub nie, to proste. Nie chodzi o robienie z Danii krainy miodem i mlekiem plynacej, ale o prawde, o ktora tak sie niektorzy upominaja ;).
jamjurand:
W Danii szpitale zle funcjonuja, brak pielegniarek, lekarze patalasza,opieka na starszymi szwankuje, nie jest dobrze, ale mozna natychmiast skladac skargi, prasa kocha tez takie sensacje. Polska osiagnie taki balagan dopabuse za parenascie lat.
Jomir:
Ze brakuje pielegniarek i opiekunek to sie zgodze... Natomiast poziom uslug medycznych, zaawansowania sprzetowego i materialowego porownac sie nie da.
To co w Polsce jest wschodzaca nowoscia, jest standardem w Danii... Wiem, bo szpitale sa moimi klientami.
lilia:
Tak piłeczkę możemy sobie przerzucać.. To lepsze- to gorsze.. ;)
Bo choćby system i poziom szkolnictwa w Polsce jest znacznie lepszy :D
jamjurand:
Poziom uslug medycznych jest coraz gorszy, wg urzedu statystycznego w 2007, 5000 ludzi zginelo spowodu bledow lekarskich.
Sam mam przykre doswiadczenia ad libitum, nie mowiac o moich bliskich znajomych czy rodzinie.Lekarze tutaj sa zabiegani, obojetni i czesto niedouczeni.
Jezdze czasami do Szczecina do polecanych przez znajomych lekarzy to jest wg. mnie bardzo dobra alternatywa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej