Ogólne > Podatki

jak rozliczyc sie z pieniedzy, których się nie otzrymało?

<< < (2/3) > >>

elica:
skąd mogła sie wziąc taka kwota? przecież po pierwsze firma nie wypłaciła pieniędzy, a po drugie pracował tylko jedem miesiąc, więc nie mógł zarobic aż 85 tysięcy?????????

Klingon:
To nie jest rozliczenie roczne tylko karta podatkowa z przewidywanym dochodem i ulgami. Faktyczny dochod jest na rozliczeniu rocznym (Årsopgørelse). Otrzymane przez SKAT kwoty mozna zobaczyc na TastSelv - z menu wybierz "Personlige skatteoplysninger mv.".
Zobacz tez jaki dochod widnieje w PIT - na po lewej stronie jest link "Ændre årsopgørelsen (oplysningskortet/selvangivelsen)".

PS. Na karcie podatkowej byly przejazdy (rubryka 51) i diety (rubryka 53) ktore musicie obliczyc i zadeklarowac.

elica:
Zerkam właśnie na PIT na stronie testselv i są tam same zera, żadna rubryka nie jest wypełniona, łącznie z rubryką o wysokości dochodu. Czy mam zatwierdzić taki PIT czy poczekać, az może wypłaca pieniądze z LG?

dzięki za wszelką pomoc

mój mąz razem z moim tatem pracowali w Danii, teraz mąż jest we Francji, tato nie zna się ni w ząb na tych formalnościach i wszystko na mojej głowie, dobrze że przynajmniej mam was

pozdrawiam:)))))))):)))

elica:
aaaaa
jeszcze jesdno, czy mimo tego że wszędzie jest zero to wpisywać odliczenia w rubryki 51 i 53?

Klingon:
Nie, poczekaj az bedzie dochod. Termin wypelnienia tego typu PIT jest do 1 lipca.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej