Ogólne > Pomoc!
Jak się żyję w Danii?
anha:
--- Cytuj (zaznaczone) ---A JA TO CO ?(
--- Koniec cytatu ---
Autorka miała na myśli raczej Duńczyków.
Po co miała by rozmawiać z Polakiem po angielsku?
Chociaż zgadzam się,że angielskim posługują się nie wszyscy mieszkańcy,sprawdziła osobiście.
vera:
--- Cytat: ptaszkin w 20 Kwi 2008, 15:04:21 ---No z tym że w danii każdy mówi po angielsku to troszkę przesadzone - A JA TO CO ?(znowu nikt na mnie uwagi nie zwraca) ;D ale tak serio to byłoby tu całkiem pięknie gdyby nie trzeba było się rozliczać w Polsce...
--- Koniec cytatu ---
jak przepracujesz cały rok rozliczeniowy w danii to jasne ze nie musisz sie w PL rozliczac
Jomir:
Musisz, jesli masz centrum interesow zyciowych w Polsce (na przyklad zone, dzieci.... obligacje, nieruchomosci, ktore wynjamujesz.... )
izawie:
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Z tego co się zdarzyliśmy przez dwa dni zorientować, to w naszej sytuacji przeniesienie do Danii jest nieopłacalne. Firma ma dzisiaj przedstawić mężowi warunki finansowe, więc dzisiaj będziemy wiedzieć na czym stoimy :)
vera:
--- Cytat: izawie w 21 Kwi 2008, 12:01:18 ---Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Z tego co się zdarzyliśmy przez dwa dni zorientować, to w naszej sytuacji przeniesienie do Danii jest nieopłacalne. Firma ma dzisiaj przedstawić mężowi warunki finansowe, więc dzisiaj będziemy wiedzieć na czym stoimy :)
--- Koniec cytatu ---
czasami dobrze powiedzieć ze się odchodzi z firmy... ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej