Ogólne > Podatki

Podatek - Help !

<< < (12/12)

Klingon:
Od 1 maja 2008 mozna wybrac urlop wypracowany w 2007 roku. Nie slyszalem zeby mozna wybierac urlop na biezaco co nie znaczy ze tak nie moze byc.
Nabywasz prawo do 2,08 dnia urlopu za każdy miesiąc pracy. ..

Kali:
Witam,

Ja mam pytanko takie...

Mam zwrot podatku i prawdopodobnie dostane czek... teraz tylko jest taka sprawa że mieszkam w Polsce i tu przebywam... W Dani byłem 3 miesiące.... nie byłem tam zameldowany.... wszystkie pisma ze Skatu i z ferienkonta przyszły mi na mój polski adres.... więc mam takie pytanie: czy ten czek również przyjdzie na mój polski adres ? bo boję się żeby nie poszedł na adres duński tam gdzie mieszkałem przez te 3 miesiące....

ALe chyba powinien do Polski mi przyjsc ten czek jak reszte pism ze Skatu i z ferienkonta dostałem tez na Polski adres....

Co o tym myślicie ? Jak przyjdzie do Dani czek to może ktos wybrać nieupoważniony tą gotówke - bo w tym domku mieszkają jacyś obcy polacy wiec wiadomo jak jest;/

K3:

--- Cytat: Kali w 02 Maj 2008, 20:38:33 ---Co o tym myślicie ? Jak przyjdzie do Dani czek to może ktos wybrać nieupoważniony tą gotówke - bo w tym domku mieszkają jacyś obcy polacy wiec wiadomo jak jest;/

--- Koniec cytatu ---

czek jest IMIENNY, czyli wystawiony na konkretne imię i nazwisko
na dodatek przy realizacji czeku należy się podpisać na odwrocie

Quit:
Ja ostatnio realizowalam czek ze SKATu. Czek jest wazny 20 dni. Pani na poczcie zazadala dokumentu tozsamosci ze zdjeciem, nie zadowolila sie sygesikring. Malo tego, moja karta z Udlst. tez jej nie zachwycila poczatkowo, paszportu nie mialam przy sobie - to tez mozliwosc, prawo jazdy mam polskie, dowod osobisty polski - w koncu jak ja zarzucilam sterta dokumentow ze zdjeciami, to sie zdecydowalam wyplacic na podstawie karty z Udlst.
Nawet moj maz nie moglby chyba wybrac kasy z czeku, chociaz lapki se uciac nie dam.

K3:

--- Cytat: Quit w 05 Maj 2008, 19:19:16 ---Nawet moj maz nie moglby chyba wybrac kasy z czeku, chociaz lapki se uciac nie dam.

--- Koniec cytatu ---

nie, nie mógłby

imienny to imienny: albo właściciel, albo nikt

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej