Ogólne > Praca w Danii

Zmiany w prawie od 1 maja 2008 ??

<< < (24/32) > >>

Jomir:
Zle Gosciu rozumiesz. Otwarcie rynku pracy a familiy reunification to dwie rozne bajki.
Polecam poczytanie informacji na stronach urzedu imigracyjnego.

Tula:

--- Cytat: vera w 27 Lut 2009, 18:06:51 --- Czy dalej będzie trzeba przedłużać pozwolenia o pracę - bo w tym wypadku chyba to zostanie wycofane.
--- Koniec cytatu ---
Tak mi sie wydaje, ze zostanie wycofane, aczkolwiek ja i tak w lutym sie ubiegalam o przedluzenie, bo wygaslo mi stare; dostalam po 4 tygodniach, juz bezterminowe.

gosc:
Rozumiem, ze jesli ktos tu jest na zasadach laczenia rodzin to jest jakby pod opieka panstwa dunskiego. Jesli dostane pozwolenie na zasadzie laczenia rodzin.To bede musiala to przedluzac ?Z praca wydaje mi sie logiczne ze zadnych pozwolen nie bedzie od maja 2009 roku.

Jomir:
Teraz sie nie mylisz  ;D

Kiedys bylo jeszcze tak, ze przy laczeniu rodzin od razu dostawalo sie pozwolenie na prace, nawe jak sie nie chcialo pracowac :)
Ale po 01. maja 2010, to juz nie bedzie mialo znaczenia.

Pierwsze pozwolenie dostaje sie na 2 lata, pozniej jeszcze na 2 lub 3, a po 5 jezeli ma sie dobre oceny ze "sprawowania" :) to mozna juz otrzymac staly pobyt. Ja bede probowala ze stalym przed uplywem 5 lat ... zobaczymy :)

gosc:
Jak wyglada sytuacja prawna polskiej zony, ktora ma ograniczony pobyt do 2010 z powodu laczenia rodzin i rozwodzi sie z dunskim mezem i chce mieszkac w danii?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej