Ogólne > Praca w Danii
Zmiany w prawie od 1 maja 2008 ??
vera:
Dzięki za info Tula, co do wniosku to złożę go listownie jak poprzednim razem.
arczi:
--- Cytat: ÆROZOL w 12 Gru 2008, 00:49:16 ---k3 wroc do mojego pierwszego postu, przeanalizuj go 3x, zrozum co mam na mysli, wywnioskuj czy pracowalem tu 12mc, znajdz pytanie retoryczne a potem sie wypowiadaj. Forum nie polega na produkowaniu durnych odpowiedzii i nabijaniu sobie liczby wyslanych postow, zeby byc bardziej hero. Dobranoc.
--- Koniec cytatu ---
Ærozol, mam do ciebie pytanie - z jakim skutkiem udało ci się załatwić sprawę z pozwoleniem na pobyt?
Znalazłem się w bardzo podobnej sytuacji do tej którą opisałeś i nie wiem jakie druki i czy w "udlandzie"
czy w "komunie"mam składać. Pozdro.
rokas:
Skladasz teraz dokumenty tylko w statsforvaltningen, udlændingesservice juz sie nami nie zajmuje; druk to bodajze OD1.
arczi:
Dzięki za szybką odpowiedź, w rozmowie telefonicznej urzędnik z statsforvaltningen stwierdził że nie muszę wypełniać
żadnych dokumentów, potwierdził że jest tego całkowicie pewien, ciekawe czy nie było to poprostu "odbicie piłeczki".
Pippi:
Witam moja sytuacja jest nastepujaca. Przyjechalam do Danii 2 lata temu do pracy, nieprzerwanie pracowalam u tego samego pracodawcy, teraz stracilam prace wiec jak rozumiem moje pozwolenie na pobyt wygasa. W miedzyczasie poznalam tu mojego partnera, od 1,5 roku mieszkamy razem, chcialabym tu zostac. Na jakiej podstawie moge sie ubiegac o pozwolenie na pobyt, zaznaczam ze nie jestesmy malzenstwem. Moze ktos z Panstwa potrafi cos doradzic, bede wdzieczna. Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej