Ogólne > Pomoc!
POLSCY LEKARZE w Danii
Marys:
Wielu z nas ma problem z dunskimi lekarzami. Uwazam, ze brakuje takich informacji.
Na poczatek podziele sie swoimi spostrzezeniami w rejonie Kopenhagi.
1) Dr Wilga - przyjezdza do domu na wezwanie, bardzo kompetentny, polecam osobiscie. Doktor przyjezdza niemal blyskawicznie, z tym, ze w godzinach wieczornych. Oglasza sie na polonia.dk w dziale zolte strony.
2) Dr Kuprowski - lekarz rodzinny - nie mialem kontaktu, ale z tego co wiem, przyjmuje tylko po umowieniu sie w godzinach przedpoludniowych i tylko ludzi zapisanych do niego.
Tula:
Czesc Marys ;)
Mamy juz taki watek -- dopisz sie tam, zwlaszcza ze informacje o speciallæge Wildze wkleilam osobiscie ;D.
http://poloniadenmark.info/index.php?option=com_smf&Itemid=78&topic=5379.0
anha:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Wielu z nas ma problem z dunskimi lekarzami
--- Koniec cytatu ---
Co masz konkretnie na myśli ???
Że są niekompetentni,niedouczeni,niedoświadczeni,że mają nieco inne sposoby leczenia (czytaj:gorsze) niż w Polsce??
I to powoduje,że "mamy problem z duńskimi lekarzami" ??
A może poprostu "wielu z nas" (albo raczej "wielu z Was") ma problem językowy,angielski prawie żaden,o duńskim nie wspomnę
>:(
Zresztą to dotyczy nie tylko lekarzy.Co raz czytam "poszukuje polskiego lekarza,przedszkola,kosmetyczki,weterynarza, mechanika,księdza,adwokata,dentysty itd." Zero choćby odrobiny integracji ze społeczeństwem,w którym (z różnych powodów) przyszło nam żyć.
Nie wierzę,że duńscy specjaliści (obojętnie jakiej profesji) są gorsi od polskich.Więc czyżby w grę wchodziły tylko problemy językowe??
Tula:
--- Cytat: anha w 29 Kwi 2008, 13:52:21 ---Więc czyżby w grę wchodziły tylko problemy językowe??
--- Koniec cytatu ---
Stawiam moje ostatnie 100 koron na to, ze tak ;D.
Marys:
--- Cytat: Tula w 29 Kwi 2008, 13:23:04 ---Czesc Marys ;)
Mamy juz taki watek -- dopisz sie tam, zwlaszcza ze informacje o speciallæge Wildze wkleilam osobiscie ;D.
http://poloniadenmark.info/index.php?option=com_smf&Itemid=78&topic=5379.0
--- Koniec cytatu ---
Odbieram twoj wpis jako zlosliwy, a nie rozumiem dlaczego? Mialas kontakt z dr Wilga? Ja mialem i moge go z czystym sumieniem polecic innym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej