Panie Marys...
1. Tak sie sklada, ze oprocz pisania na forum "pisze" doktorat, co prawda pisanie chwilowo w miejscu stoi (jakos zapal i motywacje stracilam), ale przewod mam otwarty, a i moje publikacje w archiwach pewnego uniwersytetu znalezc mozna, aczkolwiek nie jest to wydzial humanistyczny.
2. Jest to forum dyskusyjne, wiec nie wiem dlaczego Panu dyskusja przeszkadza??? Oczekuje Pan cytowania i tlumaczenia przepisow dunskich??? W sumie dlaczego???
Nigdzie nie jest napisane, ze jest to forum porad prawnych. Owszem, ze w ramach naszych mozliwosci tlumaczymy, pomagamy, ale podkreslam, ze jest to nasza dobra wola, a nie obowiazkiem.
3. Netykieta mowi, ze po "przybyciu" na nawe forum nalezy sie porozgladac, poczytac, a dopabuse pozniej wlaczac do dyskusji... chodzi glownie o niepowielanie watkow i wypowiedzi. Pan nie dosc, ze tego nie czynisz, to wpadasz kopniakiem otwierajac drzwi, jednoczesnie od progu "opierniczajac" gospodarzy... Nieladnie.....
4. Cytowane przez Pana przyklady, swiadcza tylko o jednym... o powiazaniach ze sluzbami mudnurowymi.... Wiek, natomiast jaki sugeruja Pana wypowiedzi, wskazuje, ze nie sa to raczej wspolczesne sluzby mundurowe... Moze sie myle, ale takie odnosze wrazenie.
5. Taktyka, ze najepsza obrona jest atak, zwlaszcza, ze nie ma sie innych argumentow, swiadczy tylko i wylacznie o Panu.
6. Tepenie ingnorantow, zarozumialcow i pseudozyczliwych, proponuje zaczac od siebie.
7. Jesli czytal Pan "Ferdydurke" to na pewno Pan wie, ze tak naprawde wszyscy jestesmy "upupieni" i. Przez lata jestesmy pojeni pogladami innych osob - mamy, taty, brata, sisostry, pani przedszkolanki,ksiedza... wreszcie literatow i wieszczy... Dostajemy "geby"... i ´nie ma mozliwosci uwolnienia sie od "gab", poniewaz pozbywajac sie jednej, przyjmujemy druga....
Jesli chodzi o mnie, czasem kopiuje, bo tak szybciej... jakie ma znaczenie, czy napisze to samo wlasnymi slowami, czy wkleje juz cos napisanego??? Najwazniejsze, ze rozumiem co pisze, a w razie potrzeby jestem w stanie wytlumaczyc sens wypowiedzi wlasnym slowami i umowtywowac swoja teze. Niekorzystanie z dobrodziejstw techniki swiadczy tylko zatrzymaniu osobniczego procesu ewolucyjnego. Od tysialeci ludzie daza do upraszczania sobie zycia. CO tez i ja czasami czynie. Nie mylic prosze, z pojsciem na latwizne.
Zycze lepszego samopoczucia!!! I wypoczynku w majowy weekend.
[Dodane: 30 Kwiecień 2008, 20:48:26]
A tu pare cytaciokow, zeby nie byc goloslowna:
Dezinformacja to jeden ze sposobow dzialania wywiadow (typu polska Agencja Wywiadu, nie mylic z udzielaniem wywiadow)…
Wezmy na przyklad mlodych emerytow. Mlody chlopak lat 35, po przesluzeniu 15 lat w jednostkach specjalnych (mowie o sluzbach mundurowych) idzie sobie na emeryturke (bo przysluguje).
Nie wiem w jakich wypadkach jak wydaja, ale sam widzialem na wlasne oczy pozwolenie wydane od razu na 5 lat, gosc pracuje jako cywil w dunskiej policji, dostal kontrakt na 5 lat, jest bylym polskim glina