Ogólne > Rodzina ...

dziecko w drodze... co dalej??

(1/10) > >>

Beata Szymon:
Witam.
Mój nażeczony pracuje w Danii od listopada. Płaci 38% podatku w Danii. Przyjechałam tutaj by wspólnie mieszkać i pracować. Jak narazie nie mam jeszcze legalnej pracy ani pozwolenia na pobyt. Właśnie dowiedzieliśmy się, że jestem w ciąży. Co dalej??? Chcemy się pobrać ale zastanawiamy się jakie rozwiązanie będzie bardziej kożystne dla nas i dla naszego dziecka. Gdzie wziąć ślub tutaj czy w Polsce (czy to ma znaczenie???). Czy jesli mój nażeczony ma pozwolenie na pracę i pobyt tutaj to czy będę mogła kożystać z opieki lekarskiej (po ślubie), czy będę mogła tu urodzić??? Czy moje dziecko będzie mialo obywatelstwo duńskie (podwójne)???
Proszę o informacje...
Beata i Szymon

willy:
Puki nie będziesz miała pozwolenia na pobyt, nie masz możliwości korzystania z opieki zdrowotnej (ślub nic nie zmieni).
Dziecko będzie miało obywatelstwo polskie.

madzialenasz:
Tak bedzie mialo obywatelstwo, polskie oczywiscie ;D. Tak ja i Wy ::)

anha:
O matko,aż mnie oczy zabolały  :o

Jak chcesz siedzieć w domu z dzieckiem to lepiej wziąść ślub bo bez ślubu potrzebowałabyś pozwolenia a do tego jest potrzebna praca.Jako małżonka dostaniesz pobyt na podstawie łączenia rodzin.Miejsce zawarcia małżeństwa nie ma znaczenia aczkolwiek w Polsce taniej wesele wyjdzie  ;D

willy:
Proszę nie wprowadzajcie w błąd.
Łączenie rodzin tyczy się małżeństw Duńsko-nieduńskich !!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej