Ogólne > Hydepark

dunski savoir-vivre

<< < (22/28) > >>

happybeti:

--- Cytat: inna w 14 Paź 2012, 15:07:29 ---
Zapraszam na herbatke do mnie przy ciasteczku po 10 latach twojej obecosci w Dk  ;-)  Juz nie moge si doczekac ;-)

--- Koniec cytatu ---

Dziękuję za zaproszenie.Ale nie sądzę, bym zmieniła zdanie w kwestii tego, kto jest tu gospodarzem, a kto gościem.A jesli po tych dziesięciu latach nasze spotkanie przy herbatce doszłoby do skutku, to, uwierz, na pewno nie będę krytykowała Twojego gustu w urządzaniu domu, o której jesz obiad czy jakie ciasto podajesz do tej herbatki.Bo to Ty będziesz gospodarzem, a ja gościem.

Aha, co do telewizji ;)- mam tylko duńska, ale jeszcze niewiele rozumiem ;).Mam nadzieję, że wystarczy mi mniej niż 10 lat, by wiedzieć, o czym tam mówią ;D

jens:

--- Cytat: inna w 14 Paź 2012, 14:59:30 ---Dokladnie  ;) mieszkajacy Polacy w Danii nie oglada dk tv. A szkoda bo jak sam piszesz wesolo nie jest. Ale coz tym ktorym odpowiada takie bycie kims tu  niby nikim to juz jego problem  :o

--- Koniec cytatu ---
jak to rozumiec ?to ze jak ktos nie oglada tv dunskiej to jest NIKIM? mozesz mnie oswiecic

Dana:
A dlaczego tak myslisz??? jakim nikim??? Ale to fakt - wszyscy znajomi Polacy maja polska telewizje i to wlasnie ja ogladaja. Ja nie mam :-(  ale wlasciwie nie ogladam telewizji, wiec dunska w zupelnosci zaspokaja moje potrzeby. Jednak prawdziwe jest to, ze jest lepszy "wglad" w "dunskosc" gdy sie oglada chocby tutejsze wiadomosci, bo sa stad. :P

mig:
Mam fantastycznych dunskich sasiadow.... Nigdy nie mielismy problemow ani z tymi po prawej ani tymi po lewj stronie naszego domu:) Kiedy jestesmy na wakacjach kosza nam trawe, karmia kota... Kiedy oni sa na wakacjach my kosimy im trawe i mamy oko na dom. Moja dunska tesciowa tez nauczylam akceptowac "innosc"... Kiedys powiedziala, ze jesli nie zostanie zaproszona to do nas nie przyjedzie...Ja na to -w takim razie widzimy sie ostatni raz, poniewaz wedlug mnie rodziny sie nie zaprasza, jesli masz czas i ochote przyjechac- przyjedz, zadzwon, zapytaj czy jestesmy w domu, nasze drzwi ZAWSZE sa dla Ciebie otwarte. Jak myslicie ktora synowa jest jej ulubiona (ma dwie inne dunskie)?;)

Krakers:

--- Cytat: mig w 28 Lis 2012, 20:52:01 ---Jak myslicie ktora synowa jest jej ulubiona (ma dwie inne dunskie)?;)

--- Koniec cytatu ---
Anne Marie - ta od Jensa!   ;)

Że tak sobie pozwolę wtrącić oderwanie tematyczne ... "u mnie" na osiedlu jest sobie znak:
http://www.shopsign.dk/images/vejskilte/pas_paa_mig_skilt-p.jpg
- jesteś dziewczynką z dużym balonem?  ;)

Nie, no żartuję, znak ten, oczywiście, ostrzega przed:
http://www.google.com/search?q=mig&hl=da&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=_Nq3UOTRO4vMtAb0hYGwDQ&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1920&bih=955
- tylko nie wiem czy przed latającymi, czy kołującymi  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej