poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: zwrot ze skata  (Przeczytany 12902 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

K3

• Gość
Odp: zwrot ze skata
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Maj 2008, 19:24:51 »
Gdzie można zarejestrować swoje konto by było NemKontem ?? Na stronie skata - tastselv ?

w banku

Senia

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Maj 2008, 19:32:00 »
Jestem teraz w Polsce i mam takie pytanka:

1. Czy mogę do Nordei zadzwonić albo napisać im maila by moje konto było NemKontem i czy je przekształcą w owe konto ?
2. Czekam też na czek w Polsce jak inni już ponad 3tyg. i nic - gdzie moge się dowiedzieć co z moją gotówką ? Napisać do Skata? podacie maila do nich |?

Pozdrawiam

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Maj 2008, 19:53:20 »
1 Napisz do Nordei.
2. Na tej stronie http://tastselv.skat.dk/ jest munu punkt "Kontakt SKAT"
a tu tlumaczenie http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/TastSelv/Borger.html
Najpierw zaznacz NemKonto i napisz do SKAT ze takie masz. Jezeli chcesz polskie konto jako NemKonto to mozesz to zrobic piszac do SKAT.

Offline motobukiet

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Maj 2008, 23:49:39 »
Do Esentiale.  Sory ale jeszcze nie sprawdzałem czy coś przyszło, byłem w kraju ale jutro sprawdze. Wejdż na wątki -rozliczenia podatkowe-strona  22-23  to co się dowiedziałem była dyskuta. nara       

[Dodane: 26 Maj  2008, 20:45:53]

Dzisiaj sprawdzałem i nic nie ma ze SKAT.     Czy Ktoś zna dobrego prawnika ? chyba należą się nam odsetki ?

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Maj 2008, 00:15:56 »
Czy Ktoś zna dobrego prawnika ? chyba należą się nam odsetki ?
Czy ten dobry prawnik ma być za darmo? ;D

Offline motobukiet

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #20 dnia: 28 Maj 2008, 01:43:51 »
Jeszcze trochę poczekam ale dam znać jak mi nerwy puszczą ! oczywiście że zapłace.  Ile Chcesz procent ?   

Offline zibi39

• Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Paź 2008, 13:16:49 »
Witam dawno tu nikt nie pisał na temat tego wątku . Jak ktoś już otrzymał zwrot podatku ze Skat będąc w Polsce to bardzo proszę o odpowiedz. Ja po wielu korektach również otrzymałem rozliczenie ze zwrotem podatku i czekam na odzew ze Skat bo na rozliczeniu napisano mi, że otrzymam powiadomienie bo muszą sprawdzić, czy nie zalegam z jakimiś płatnościami  w Danii i ta nadpłata podatku mogła by pokryć wszelkie należności . Jeżeli już ktoś to przerabiał to bardzo proszę  odezwijcie się .Pozdrawiam

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 30 Paź 2008, 13:16:49 »

a

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Lis 2008, 20:30:08 »
Ciekawa jestem czy jestes taki chojrak w kontaktach z polskim urzedem skarbowym;) Czekales pare tygodni i juz chciales do sadu isc? Trzeba bylo isc;) Adwokat i tlumacz oczywiscie musialby byc gratis co? Przeciez Ci sie nalezy, nie?;)
Poza tym Twoje uwagi do Klingona byly conajmniej niegrzeczne. Ten gosc poswieca mnostwo swojego PRYWATNEGO czasu by pomoc rodakom nieznajacym jezyka i przepisow dunskich i naleza mu sie za to wielkie podziekowania.
Szczerze mowiac, to jakis ewenement, taki Doktor Judym od podatkow i i innych zawilosci;)
Klingon, dziekuje!:)

Do Esentiale.  Sory ale jeszcze nie sprawdzałem czy coś przyszło, byłem w kraju ale jutro sprawdze. Wejdż na wątki -rozliczenia podatkowe-strona  22-23  to co się dowiedziałem była dyskuta. nara       

[Dodane: 26 Maj  2008, 20:45:53]

Dzisiaj sprawdzałem i nic nie ma ze SKAT.     Czy Ktoś zna dobrego prawnika ? chyba należą się nam odsetki ?

Offline motobukiet

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Lis 2008, 20:59:42 »
hej !  GOŚĆ " a" - zaloguj sie ,dlaczego sie ukrywacie?  "cekołem cekołem i sie docekołem"   

a

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 13 Lis 2008, 15:12:38 »
Ze ja sie ukrywam?:) Nic podobnego. Wyjasnij mi, o ile wiecej mozna sie dowiedziec z Twojego nicka, niz z mojego?;)

Tula

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 13 Lis 2008, 20:16:43 »
Panstwo sie na priva przeniesie z laski swojej...

Offline greg1969

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 25
  • Reputacja: +5/-4
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Mar 2009, 15:09:39 »
Odgrzewam kotleta, bo w tym roku będzie też zjadliwy. Może ktoś kto dostał zwrot ze SKAT do Polski napisze kilka słów jak to działało w zeszłym roku? Kolega dzwonił z Polski z tym tematem i chcę mu pomóc.  Nie ma konta (nemkonta) w Danii ani konta w Polsce. Czy numer z  checkiem  przechodzi?
P.S.
Na tastselv kod można podać numer konta inny niż nemkonto. Jakby w jego profilu na tastselv podać np. mój numer duńskiego konta? ??? Jak myślicie zadziała? ???   Oczywiście oddam mu kasę ;D ;D

[Posted on: 17 Marzec  2009, 20:34:57]

Odgrzewam kotleta, bo w tym roku będzie też zjadliwy. Może ktoś kto dostał zwrot ze SKAT do Polski napisze kilka słów jak to działało w zeszłym roku? Kolega dzwonił z Polski z tym tematem i chcę mu pomóc.  Nie ma konta (nemkonta) w Danii ani konta w Polsce. Czy numer z  checkiem  przechodzi?
P.S.
Na tastselv kod można podać numer konta inny niż nemkonto. Jakby w jego profilu na tastselv podać np. mój numer duńskiego konta? ??? Jak myślicie zadziała? ???   Oczywiście oddam mu kasę ;D ;D

No, drodzy forumowicze naprawdę nikt nic nie powie w tej sprawie???

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #26 dnia: 18 Mar 2009, 15:09:39 »

zwrot za remont

Zaczęty przez lukasz_slagelseDział Podatki

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4932
Ostatnia wiadomość 17 Sie 2012, 19:24:46
wysłana przez @ae@
opuszczenie danii - zwrot yellow card

Zaczęty przez mysje_hoodDział Pomoc!

Odpowiedzi: 20