Regionalne > Århus, Aalborg ...
szkoły języka w Hjørring ?
picardi:
Witam wszystkich.
Może ktoś z was chodził lub chodzi do szkoły języka w Hjørring ? Może wiecie gdzie i jak uczą, bo niestety nie znalazłem żadnych opini z tych okolic.
Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi.
KamiLka:
ja chodzilam do szkoly w Hjørring. Szkola nazywa sie EUC Nord, adresu dokladnego nie pamietam ale jesli cos to spojrze w domu na wizytowke. 'Podimie' szkoly to Miv. Ucza w tej szkole tylko dunskiego, angielskiego, matematyki i IT, ale mozesz sobie wybrac czego chcesz sie uczyc. w poniedzialki i piatki bylo z kazdego przedmiotu po godzinie a we wtorki, srody i czwartki byl tylko dunski. Bylam bardzo zadowolona z tej szkoly, pomimo ze musialam dojezdzac 45 km. Nauczyciele sa bardzo sympatyczni i pomocni. Szkola jest bardzo nowoczesna, jak i droga :) tyle ze wtedy pobyt w tej szkole oplacala komunne. Nie wiem jak jest teraz, bo wszystkich ktorzy chodzili do tej szkoly, i znali jezyk dunski w stopniu ' dogadania' czyli okolo 40 osob powysylali do innych szkol, bo za drogo ich wynosilo placenie za nas wszystkich.
Nie wiem co jeszcze Cie interesuje, ale jak cos to odpisz, a ja Ci podam jakies dane kontaktowe lub cos w tym stylu :)
Pozdrawiam :)
picardi:
Dziękuje serdecznie za odpowiedź. Jasne jak możesz to daj dokładne namiary o ile masz, co prawda jade w piątek 30 zameldowac się w komunie to pewnie coś się dowiem jak to teraz jest z nauką i szkołami, gdzie są i jakie. Zawsze lepiej popytac kto jakie ma doświadczenia. Jeszcze jedno pytanko jak wogóle odbywaja się takie lekcje z duńskiego tzn nauczyciele mówia po polsku ? Bo niestety nie wiem tego .
Pozdrawiam serdecznie
mala_z_Aarhus:
http://aofhjoerringdaghoejskole.dk/sprogcenter.php (jest tez ang.wersja strony)
Na tej stronie nie znalazalam nic, co swiadczyloby, iz jezyk dunski jest wykladany przez polskojezycznego nauczyciela.
O ile pamiec mnie nie myli, ten typ nauki jest oferowany w Aarhus, Kopenhadze i Skjern...
picardi:
Dziękuje mała z Aarhus za podpowiedź ale jak oni chcą mnie nauczyc duńskiego jeżeli nie mówią po polsku ?? Z angielskim jest u mnie jako tako , a moja żona wogóle nic nie zna angielskiego to nie wiem jak oni to robią ??
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej