Ogólne > Pomoc!
praca oraz ceny w danii
Tula:
--- Cytat: Mirra w 20 Maj 2008, 08:49:04 ---niedlugo pojawi sie nowy frazeologizm "pic jak Polak".
--- Koniec cytatu ---
We francuskim "ivre comme il polonais", czyli "pijany jak Polak" istnieje od mniej wiecej 300 lat.
--- Cytat: Svaria ---Jedyne co pozostaje to zal, smutek i przygnębienie ze wolimy wzajemnie obrzucac sie blotem zamiast pracowac wspolnei nad lepszym wizerunkeim naszej Ojczyzny
--- Koniec cytatu ---
Mozesz mi opowiedziec, jak widzisz wspolprace z ziomalami z NETTA, ktorych opisala Mirra?
Aha, jedyne obrzucanie blotem to w tym akurat watku uprawiasz Ty (fragmenty o zezwierzecaniu i upodlaniu sie Dunczykow) i Fireman:
--- Cytat: Fireman ---Heh tak jak Slazacy, ktorzy uwazaja sie za rownoprawnych Niemcow.Tylko przekrocza granice i udaja ze jezyka polskiego nie znaja. Z tym, ze warto zwrocic uwage, iz takie osoby darzone sa zupelnym brakiem szacunku zarowno przez Polakow jak i ten drugi, niby 'rodzimy' narod.Chyba nie bez powodu z reszta. Sam pogardzam tym zdeprawowanym ludem, patrzac z gory i plujac na glowe.
--- Koniec cytatu ---
Hamuj sie, wlasnie zlamales regulamin. Mamy tu jednego Slazaka z niemieckim i polskim paszportem i on jakos mowi w obu jezykach. W jego imieniu wypraszam sobie uwagi o zdeprawowanym narodzie, a Tobie radze zapoznanie sie z historia tego kawalka Polski, o ktorym jak widze masz mgliste pojecie.
Svaria:
Widze ze znowu to co najwazniejsze nei zostalo zrozumiane ale coz tak juz pozotsanie. Tego sie juz naprawde prosciej nie da wytlumaczyc.
--- Cytuj (zaznaczone) ---Aha, jedyne obrzucanie blotem to w tym akurat watku uprawiasz Ty (fragmenty o zezwierzecaniu i upodlaniu sie Dunczykow) i Fireman:
--- Koniec cytatu ---
I na to odpowiedz:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Przecyztalem juz na tym forum miliony postow i naprawde nie moge sie nadziwic, dlaczego tak mocno wiele osob bronii dunczykow nie dopuszczajac do krytykowania ich a jak wiele z tych samych osob przybija gwozd do trumny odnosnie opini o ich wlasnym narodzie - Polakach
--- Koniec cytatu ---
(...)
--- Cytuj (zaznaczone) ---Jedyne co pozostaje to Żal, Smutek i Przygnębienie ze wolimy wzajemnie obrzucac sie blotem zamiast pracowac wspolnei nad lepszym wizerunkeim naszej Ojczyzny
--- Koniec cytatu ---
I to by bylo na tyle, mam nadzieje ze widzisz logike odpowiedzi na twoje pytanie. Jak nie to trudno. Nie ma sensu szukac dziury w calym bo moje zdanie bylo jak najbardzije logiczne.
--- Cytuj (zaznaczone) ---Mozesz mi opowiedziec, jak widzisz wspolprace z ziomalami z NETTA, ktorych opisala Mirra?
--- Koniec cytatu ---
Nie widze. Bulwersuje sie pewno tak samo jak ty ale ja wiem ze przynajmniej moge zrobic to:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Co do stereotypow to Mirro powiem ci ze kiedy obcuje z malo inteligentnymi Dunczykami miedzy ktorymi slysze te stereotypy o Polsce i Polakach to wtedy wrecz celowo dostarczam im obraz jaki oni chca zobaczyc tylko po to by 5 min pozniej udowodnic im ze jest inaczej. Wierz jak im sie wteyd glupio robi ? To jest jeden z kolejnych sposobow (a wiele juz ich pdoalem) na aktywne lamanie stereotypow a nie bierne krytykowanie czlowieka za to tylko ze lubi wodke.
--- Koniec cytatu ---
(Moglbym tutaj powklejac z moich innych postow inne przyklady ale nie mam na to czasu)
Czy naprawde trzeba napisac wszystko duzymi literami a moze z ogromnymi odstepami ze:
Zamiast sie podlizywac, cackac z dunczykami i przytakiwac im oj jak to wielu naszych rodakow wrzeszczy w sklepach i rzuca kur....ami, zamiast plakac na forum na ten temat wystarczy twardzo i jasno udowadniac, ze ci z Netto to tylko odsetek. Wlasnie wlasna postawa i milionami kontrprzykladow. I niehc mi nikt nei mowi ze tak si enie da bo ja tak caly czas postepuje i przynajmneij teraz dunczycy z mojego otoczenia maja chociaz odrobine pojecia o polskiej kulturze i obyczajach. Jestesmy goscmi w tym kraju ale mamy prawo do godnosci takei samo jak i nasi gospodarze, moze wiekszosci z was nie razi krytyka panstwa polskiego z powodu grupy rodakow z Netto ale ja uwazam ze to takze obraza mnie i uwlacza mojej godnosci jako Polakowi.
Wielokrotnie pisze tez pozytywne posty a mimo wsyzstko odnosze wrazenie ze osoby ktore "naciely sie" na mnei na poczatku juz wypatrzyly mniemanie o mnie i nei potrafia dojrzec za grosz pozytywow w tym co pisze. Trudno takie jest zycie.
--- Cytuj (zaznaczone) ---Jedyne co pozostaje to Żal, Smutek i Przygnębienie ze wolimy wzajemnie obrzucac sie blotem zamiast pracowac wspolnei nad lepszym wizerunkeim naszej Ojczyzny
--- Koniec cytatu ---
Znowu wspomne: slowa Bismarcka dalej aktualne :( tak samo slowa Marszalka staja sie coraz bardziej sluszne.
Z powazaniem
Svaria
Tula:
--- Cytat: Svaria w 20 Maj 2008, 13:32:02 ---Zamiast sie podlizywac, cackac z dunczykami i przytakiwac im oj jak to wielu naszych rodakow wrzeszczy w sklepach i rzuca kur....ami, zamiast plakac na forum na ten temat wystarczy twardzo i jasno udowadniac, ze ci z Netto to tylko odsetek wlasnei wlasna postawa i milionami kontrprzykladow.
--- Koniec cytatu ---
No a kto Ci powiedzial, ze tego nie robie?
--- Cytuj (zaznaczone) ---Znowu wspomne: slowa Bismarcka dalej aktualne :( tak samo slowa Marszalka staja sie coraz bardziej sluszne.
--- Koniec cytatu ---
Ktore, te o byciu lewicowcem i swinia 8)?
Svaria:
--- Cytuj (zaznaczone) ---No a kto Ci powiedzial, ze tego nie robie?
--- Koniec cytatu ---
To po co sie buntujesz i starasz sie komentowac cos co w takiej sytuacji nei wymaga komentarza ?
PS o Bismarcku i Marszalku -> Nie, nie te. Te o obywatelach naszego Narodu.
Ciekawi fakt ze wlasnie ci ktorzy staraja sie bronic swoimi wypowiedziami nasz Narod sa postrzegani jako ci bardzo niemili, niekulturalni (i tu wstawic odpowiedni epitet), klotliwi ale coz takie zycie.
Z powazaniem
Svaria
Klingon:
Svaria, razem z Fireman patrzycie na innych z gory i plujecie im na glowy. Nie identyfikuje z wami, bez wzgledu na wasza narodowosc, i szkoda bylo moich 5 sekund zeby odpowiac na pytania Fireman.
PS. Twojego logicznego myslenia to chyba nikt poza toba nie rozumie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej