Ogólne > Pomoc!

praca oraz ceny w danii

<< < (2/10) > >>

K3:

--- Cytat: Fireman w 19 Maj 2008, 20:38:54 ---certificate of residence, which you must get your local authorities to fill in

--- Koniec cytatu ---

rozumiesz coś z tego co napisali, czy może "komunikatywny" angielski ??

Fireman:
z tego, co ja rozumiem tu jest napisane,że wysyłają mi swój kontrakt oraz dokument dotyczący podatku, który mam zanieśc do lokalnych władz w celu wypełnienia. ?????

K3:

--- Cytat: Fireman w 19 Maj 2008, 21:06:15 ---z tego, co ja rozumiem tu jest napisane,że wysyłają mi swój kontrakt oraz dokument dotyczący podatku, który mam zanieśc do lokalnych władz w celu wypełnienia. ?????

--- Koniec cytatu ---

"certificate of residence" to nie dokument dotyczący podatku, ale potwierdzenie zameldowania w PL, które potem jest potrzebne w DK aby dostać ulgę
wtedy podatek zapłacisz w PL od całej kwoty zarobionej w Danii

Klingon:
Fireman, przeczytaj o obowiazku podatkowym: http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/Selvangivelse.html

Jomir:
Alkohol, papabusesy i zwolnienie z podatku..... OTO POLSKA WLASNIE...

I rzucajcie kamieniami... stac bede i okiem nie mrugne...
Dzis w Netto mialam niezwykla  przyjemnosc spotkania rodakow.
Uslyszalam ich juz z drugiego konca sklepu.... Ze jak juz k... sa w tym sklepie, to kupia ten pier.... papier.... A wogole te Dunki, k... to one sie tak ubieraja... takiej jednej to mowie ci k.... cala piz...bylo widac....
Na nieszczescie w kolejce mialam ich za plecami... winko se chlopaki kupowali.... i sie bardzo k.... spieszyli bo to k... juz wpol do czwartej bylo...

Tak jak Tula.... nawet sie nie obrocilam...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej