Ogólne > Podatki
wytłumaczcie mi!!!
martuchnam:
witam.czy mogłby mi ktos wytlumaczyc pewna rzecz?zalozylismy z mezem firme w styczniu w tamtym roku.dostalismy od policji tymczasowe pozwolenia na prace wazne dopoki nie dostaniemy residence permitt.jednak wczoraj w skacie powiedzieli ze nie mamy prawa wystawiac faktur za prace a ponadto stwierdzili ze jestesmy im winni 35tys koron za nabusezliczanie sie z podatku.co jest bzdura,bo dopabuse jak im pokazalam ze sie rozliczalam to wykreslili ta kwote.ale interesuje mnie jednak to co pisalam na poczatku.czemu nie mozemy wystawiac faktur<to akurat powiedzieli mi dopabuse po ponad roku od zalozenia firmy>,ale nie umieja tego dokladnie wytlumaczyc.dzwonili rowniez do naszego klienta i on tez nie potrafil zrozumiec o co im chodzi<klient jest dunczykiem>.prosze o wytlumaczenie mi tego bo sie troszke pogubila.a i jeszcze kazali mi zamknac firme i normalnie pracowac na umowe o prace
willy:
Zacznij od tego gdzie założyliście tę firmę. I jaki firma ma status w Danii.
martuchnam:
to jest jednoosobaowa firma budowlana.teraz chcielismy zerejestrowac jednego czlowieka.a zakladalismy ja w roskilde.i tu jest do tej pory
Byly Policjant:
Zalozyles firme w skacie? Masz numery CVR i P? Jak masz to mozesz wystawiac faktury, jak nie masz, to nie wiem, gdzie to zalozyles. Firma Krzak?
Mozesz miec polska firme i wystawiac faktury miedzynarodowe, ale musisz miec tzw. miedzynarodowy NIP.
martuchnam:
mamy nr CVR.ale te baby ze skatu nie potrafia wytlumaczyc czemu nie mozemy wystawiac faktur.nie wytlumaczyli zarowno nam jak i naszemu klientowi
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej