Ogólne > Edukacja

studia inzynierskie w Danii - pytanie

<< < (4/6) > >>

GOSC:
 To dobrze, ze podnosisz kwalifikacje, ale jaki to sukces dla osoby z unwersyteckim wyksztalceniem, zdobyc zawod kabusewczy autobusu?
 W Polsce wystarczy podstawowe wyksztalcenie, kurs prawa jazdy i pratyka.

Bo Piatka ma pewnie zrobione wszystkie mozliwe prawa jazdy, do tego moze byc kabusewca pociagu, no i dlatego to takie latwe.....

mala_z_Aarhus:

--- Cytat: Marlena30 w 23 Maj 2008, 21:23:56 ---(...) co do opholdu
w maju zmienily sie przepisy, zrownano nas w prawach z innymi obywatelami UE - co miedzy innymi umozliwia wielu Polakom, ktorzy niedawno przyjechali dostac mieszkania z komun
generalnie opholdu podobno juz nie potrzebujemy, zmieniajac prace nie trzeba sie juz starac kolejny raz o pozwolenie

--- Koniec cytatu ---

Zauwazylam, bo tlumaczylam ten tekst... :-\.

Ok, lepiej to zostawmy. Zycze milego spotkania ze studievejleder.

piatka:
Wg Dunczykow, nawet zatrudnienie na stanowisku rengøringasistent jest sukcesem dla indvandrer.
 Co do dunskiego wyklsztalcenia  dla obcokrajowcow, wlasnie jest roznica czy konczysz DP1 nauka dla analfabetow,
 czy DP2 dla ludzi z podstawowym wyksztalceniem, czy tez DP3 dla ludzi ze srednim.
Ophold na warunkach unijnych znaczy tyle, ze kazdy obywatel Unii ma prawo mieszkac i pracowac gdzie chce.
Ale nie moze liczyc na pomoc socjalna panstwa k ktorym pracuje i mieszka, niestety.

Marlena30:
no ale szcerze wam powiem,,ze naprawde jakos te egzaminy na kabusewce , z cala ta wiedza z mechaniki....az tak straszne nie byly
teraz w mojej szkole jest duzo Polakow i widze po nich, ze tez ich to nie powala jakos na kolana...daja rade normalnie
i wspaniale
tym lepiej dla nas, bo wypadamy bardzo dobrze na tle  innych grup z innych krajow

Jomir:
Dziecko drogie...
Naprawde nie mam CI czego zazdroscic, uwierz mi na slowo, bo argumentowac mi sie nie chce,
Uczylam sie w sumie 23 lata!!! I juz nikt nie jest w stanie mnie namowilc na jakakolwiek nauke... CHociaz, tu akurat klamie :) bo przeciez wlasnie sie ucze dunskiego, a wczoraj znalazlam sobie kurs na pomocnika sedziego kynologicznego :)

Zapytalas, udzieliam CI odpowiedzi. Wyprostowalam pewne informacje i naprawde nie zamierzam sie z Toba licytowac.
Zycze CI powodzenia, oby tak dalej...

Jedno sugeruje, mniejsze koloryzowanie rzeczywistosci umozli CI realniejsza jej ocene.

Ps.
Czyzby na studiach dziennikarskich uczono pisania bez znakow interpunkcyjnych?????

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej