Ogólne > Edukacja

Studieprøve????

(1/16) > >>

Marlena30:
Czy ktoś wie na czym polega Studieprøve?
Ja konkretnie pytam w kontekście studiów na DTU.

Jomir:
Bana na google masz ???

;D

Prosze bardzo :)

http://www.ug.dk/min%20baggrund.aspx?article_id=artik-danskkrav

A tak w skrocie, jak zdasz PD 3 z odpowiednimi ocenami - bodajze minimum 7 ze wszytkich czesci, mozesz isc na dalszy kurs, ktory sie konczy wlasnie tym egazminem.
W podanym linku, masz wiecej, rowniez w konteksice studiow (lacznie z wymaganiami konkretnyc uczelini co do ocen).

[Dodane: 24 Maj  2008, 10:18:24]
A swoja droga moj maz moj skonczyl DTU, wlasnie go wypytalam. Studia odbywaja sie w dwoch jezykach - dusnkim i angielskim.
Poczatkowo jest wiecej jezyka dunskiego, zmienia sie to stopniowo, tak ze ostatnie lata sa juz prawie w calosci po angielsku.

Marlena30:

--- Cytat: Mirra w 24 Maj 2008, 10:23:34 ---Bana na google masz ???

--- Koniec cytatu ---

pytam o ludzkie doswiadczenia
Mirra masz zly dzien ;) ?
dzieki wielkie

Jomir:
NIe, tak sobie zazartowalam :)
Lubie ten zwrot z "banem na google".

Przeciez CI, w koncu odpisalam, ile wiedzialam.

Chyba nikt z tu obecnych nie robil Studieprøven, na tyle ile sie orientuje.
Ja zamierzam, chyba nawet w tym samym terminie co ty, tylko nie wiadomo jak zycie te plany zweryfikuje (egzamin z PD 3, praca, ciaza...) .... Tak wiec, poki co czekam do grudnia, a pozniej zobaczymy...

Napisalam Ci na PW, moj numer gadu, chcesz mozemy powymieniac sie doswiadczeniem. Ja akurat, za tydzien mam test po module 4.

kasia79:
Pozwolicie, ze troche OT?
Frapuje mnie to strasznie, po co zdawac te egzaminy z dunskiego? Pytanie nie jest prowokacyjne, po prostu zastanawiam sie czy w mojej sytuacji ma to sens, czy mi sie do czegos taki papierek przyda...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej