Ogólne > Podatki

zwrot ze skata

(1/2) > >>

Adam1112:
Witam serdecznie.Mam pytanie 29 kwietnia rozliczylem sie ze skatem razem z kolegą odliczylismy sobie dojazdy.Kolega otrzymal juz zwrot nadpłaconego podatku a ja jeszcze nie ,wszedłem w swoja teczke podatkowa i nie widnieje jeszcze korekta rozliczenia ,czy jest taka opcja ze poprostu nie zostalam rozliczony.Czy skat ma jakis termin do rozliczenia mnie.Z gory dziekuje za pomoc .

Klingon:
Nowe rozliczenie roczne w wiekszosci wypadkow zostaje utworzone od razu. Wyjatkiem jest jezeli nie ma wszystkich potrzebnych danych, np. rozliczenia malzonka.
Tak wiec chyba poprawnie nie zatwierdziles PITu.

Adam1112:

--- Cytat: Klingon w 26 Maj 2008, 14:57:44 ---Nowe rozliczenie roczne w wiekszosci wypadkow zostaje utworzone od razu. Wyjatkiem jest jezeli nie ma wszystkich potrzebnych danych, np. rozliczenia malzonka.
Tak wiec chyba poprawnie nie zatwierdziles PITu.

--- Koniec cytatu ---
Moze opisze moją sytuacje bliżej.Korekte za 2007r zrobila mi znajoma tak samo zrobila koledze ,odliczyla mi za dojazdy do polski i diety.29 kwietnia zanioslem ta korekte do skata i do tej pory nie dostalem zwrotu ,wiec czy mam czekac dalej czy mam jechac do skata i ta sprawe wyjasnic.Zaznacze ze kolege tez rozliczala ta sama znajoma i w tym samym czasie poniewaz on juz nie pracuje i jest w polsce,wiec prosze o rade co mam dalej zrobic bo jestem zielony w tych sprawach i najgorsze jest to ze nie znam jezyka. Z gory dziekuje za pomoc.

Klingon:
Zobacz twoje rozlicznie roczne - po zalogowaniu na TastSelv wybierz "Årsopgørelsen mv.".
Zobacz rowniez PIT - wybierz "Ændre årsopgørelsen (oplysningskortet/selvangivelsen)".
Tu jest tlumaczenie http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/TastSelv/Menu.html

Adam1112:

--- Cytat: Klingon w 26 Maj 2008, 15:26:47 ---Zobacz twoje rozlicznie roczne - po zalogowaniu na TastSelv wybierz "Årsopgørelsen mv.".
Zobacz rowniez PIT - wybierz "Ændre årsopgørelsen (oplysningskortet/selvangivelsen)".
Tu jest tlumaczenie http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/TastSelv/Menu.html
[/qu Wszedlem na ta strone i własnie w tych rubrykach 51 i 53 nic nie ma zadnych kwot i dlatego nie rozumiem juz nic z tego przecierz zrobilem korekte.
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej