Regionalne > Århus, Aalborg ...

Imprezy kulturalne w naszych okolicach

<< < (3/4) > >>

lilia:
ł Od dzisiaj, do- bodajże 18.lipca- International Jazz Festival 2009 w Århus oczywiście  ;)

mala_z_Aarhus:
Średniowieczny Rynek w Aarhus - Tangkrogen - w dniach 16.-19. lipca.
Muzyka na zywo, karczma, pokaz ogni, rozprawa sadowa itd.
Szczegółowy program: http://aamm.dk/program/

Czw. 10:00 - 18:00
Piat. 10:00 - 24:00
Sob. 10:00 - 24:00 
Niedz. 10:00 - 18:00

Dorośli: 60 kr.
Studenci i emeryci: 50 kr.
Dzieci 5-14 lat: 50 kr.
Dzieci 0-4 lat: Gratis

Heavyman:
Pomyślałem sobie że impreza sportowa też ma jakiś związek z kulturą, więc piszę o niej tutaj :) Jeśli bardzo narozrabiałem, to dobrowolnie poddam się moderatorskiej karze... ;)

W sobotę 10 kwietnia 2010, o godzinie 13:00 w Randers, odbędzie się mecz żużlowy pomiędzy miejscową drużyną Randers Lions a młodzieżową reprezentacją Niemiec do lat 19. Jeśli ktoś lubi speedway, a wiem że wielu rodaków jest w tej dyscyplinie zakochanych, to może warto wybrać się na ten meczyk :)

Mecz: Randers Lions - Tyskland U-19
Miejsce: Fladbro Stadium (to jest po drodze z Randers do Langå)
Godzina: 13:00
Wstęp: Gratis

Pozdro.

lilia:
Przepraszam, ale zaciekawiło mnie, czym jest "mecz żużlowy"?

Heavyman:

--- Cytat: lilia w 09 Kwi 2010, 20:56:29 ---Przepraszam, ale zaciekawiło mnie, czym jest "mecz żużlowy"?

--- Koniec cytatu ---

Żużel to dyscyplina w której zawodnicy ścigają się na motocyklach, po owalnym torze. Mecz żużlowy może np. być rozgrywany pomiędzy dwiema drużynami, składającymi się dajmy na to z 6 zawodników każda. Zawody mogą składać się z 15 wyścigów, w których dochodzi do pojedynków pomiędzy 4 zawodnikami (po dwóch z każdej drużyny). Drużyna która w ostatecznym rozrachunku uzyska więcej punktów, wygrywa mecz. Możliwy jest także remis.

Zachęcam do wybrania się kiedyś na "mecz żużlowy". Można trafić naprawdę na niesamowite emocje.

Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej