Ogólne > Rodzina ...
slub
zabcia77:
witajcie jestem tutaj nowa,ale mam do was pytanie ,chce wziasc slub w dani co musze zrobic.....moja sytuacja jestem z polski ,partner z niemiec oboje jestesmy po rozwodzie.....jakich dokumentow potrzebuje,jak dlugo to wszystko trwa itd.ile kosztuje bede wdzieczna za pomoc......
Jomir:
http://www.copenhagen.polemb.net/?document=63
Nie doczytalam, jednego, wiec dopisze, co wiem z autopsji.
Jezeli narzeczony jest obcokrajowcem, musi ze swojego kraju pobrac zaswiadczenie o zdolnosci do zawarcia zwiazku malzenskiego z Toba (na druczku musisz byc wymieniona z imienia i nazwiska i daty urodzenia), aha.... co jest bardzo niestety upierdliwe :) ten papierek (mam na mysli to oswiadczenie jest wazne tylko trzy miesiace i musi byc wazne w dniu slubu)
Powodzenia
zabcia77:
tak ale to dotyczy z tego co wiem tylko osob stanu wolnego,bo ja z polski tez musialam ale niestety mnie to nieobowiazuje dlatego ze bylam juz zamezna i mam akt rozwodu..........wiec taki dokument nam nie przysluguje nikt go nam nie wyda....
Jomir:
Szczerze mowiac nie wiem. Moj maz byl co prawda kawalerem, ale w druczku byly tez inforamacje na temat czy nie jestesmy spokrewnieni.
Moim zdaniem, najpewniejsze informacje w znajdziesz w ambadadzie.
madzialenasz:
Ja wiem z autopsjii....Moja kuzynka brala slub w Danii, z niemcem, mieszkali razem w Niemczech, pobierali sie tu bo latwiej, zaznaczam ze Ona nie musiala dawac zadnego papierku o je stanie cywilnym-wiem dziwne ale prawdziwe, jak sie kiedys meldowala w Niemczech to tam tylko wypelnila rubryke ze jest panna i tyle, wiec z aktem urodzenia przyjechali tu na slub, musieli placic 500euro, bo za takie bezproblemowe sluby placa tu cudzoziemcy, po slubie z aktem slubu ale jeszcze nie zmienionym nazwiskiem zalatwili wszystko wNiemczech, bylo to w Lutym,kuzynka ma juz papiery, zmienione nazwisko, pozwolenie na prace i wsyzstko w Niemczech. Malzenstwo normalnie uznawalne, chociaz tez bylam w szoku bo jej mowilam ze takie sluby to jak w Las Vegas, a tu jednak.....Takie sluby odbywaja sie w Sønderborgu, mozna znalezc na necie strone internetowa , niestety zapomnialam nazwe musialabym zapytac kuzynki. Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej