Ogólne > Edukacja
Możliwości dalszej nauki
(1/1)
Majkelek:
Witam od jakiegoś czasu zastanawiam się nad dalszą nauką w Danii. I mam parę pytań na które nikt do tej pory nie potrafi mi odpowiedzieć. Mam 22 lata certyfikat spedytora pracuje jako ślusarz :) chociaż nie mam za bardzo o tym pojęcia i trochę mnie to zaczyna męczyć zastanawiam się nad zainwestowaniem oszczędności w studia w Danii, ale brakuje mi wiedzy jakie mam możliwości.
1. Czy na Jutlandii są kierunki rozpoczynane od pierwszego semestru po angielsku ? ( chodzi głównie o Aalborg i Århus )
2. Czy mogę kształcić się w Handelskole mając 22 lata na jakich kierunkach odbywa się tam nauka i ile trwa.?
3. Czy studenci studiujący zaocznie w Polsce mogą wyjechać korzystając z programu Erasmus ?
4. Jakie są możliwości kontynuowania nauki wieczorowo bądź zaocznie?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
MargaretMitchell:
Żeby rozpocząć studia musić mieć zdaną nową maturę. To po pierwsze.
Po drugie, każda uczelnia stawia swoje warunki - np. certyfiakt z języka angielskiego dla studiów w języku angielskim, to raz, często też odpowiedni stopień na maturze z wymagancyh przedmiotów.
Musisz sprawdzić na stronach uczelni, które Cię interesują, jakei mają wstępne wymagania. Aplikacje zwykle składa się do marca, żeby rozpocząć studia od września.
Podawałam już w tym dziale odpowiednie linki, tu do uczelni, na których stroanch sprawdzisz wszystkie wymagania http://www.ambwarszawa.um.dk/pl/menu/InfoDenmark/Studia/
tu znajdziesz wszystkie programy po angielsku: http://www.studyindenmark.dk/
lilia:
A tak,a jak jest z tym Erasmusem,jesli studiuje się zaocznie na polskiej uczelni?
MargaretMitchell:
--- Cytat: lilia w 04 Cze 2008, 20:17:14 ---A tak,a jak jest z tym Erasmusem,jesli studiuje się zaocznie na polskiej uczelni?
--- Koniec cytatu ---
tego nie wiem, najprościej dowiedzieć się na uczelni.
Tula:
Swoja droga, czy tu znaja cos takiego jak studia zaoczne? Kiedys slyszalam, ze to scisle polski wynalazek...
Nawigacja
Idź do wersji pełnej