Ogólne > Hydepark
Zrobienie prawa jazdy w Danii
sharan2004:
witam szanowne grono,z racji tego ze jestem teraz na A-kasie postanowiłem skorzystać z 6cio tygodniowego darmowego kursu jaki mi się należy,od poniedziałku zaczynam kurs na kat C i w związku z tym czy ktoś może podrzucić jakieś info jak to wygląda robiąc kat C tu w Dani??? wiem tylko tyle że muszę uczęszczać 30 dni po 8godz dziennie na zajęcia w grupie,trochę dużo tych godzin ale w Pl też jest sporo nauki do Kat C bodajże 1500 pytań na samo prawo jazdy i Kwalifikacja wstępna bez której nikt mnie do pracy bez tego nie przyjmie. Jak wygląda to tutaj,czy tak samo jak w Polsce że dostajesz materiały do nauki w domu czy nic nie daja i uczysz się tylko na tych spotkaniach grupowych???
lala79a91:
Witam, powracam do tematu, w sobote mam zajecia z pierwszej pomocy, czytalam tu ze zakonczy sie to testem, moje pytania czy istnieje taka mozliwosc ze moim srednim dunskiem dam sobie rade?? czy sa to skomplikowane trudne rzeczy i czy moge miec ewentualnie slownik?
Idris:
Trzy lata temu robilam prawo jazdy, i nie bylo zadnego testu przy kursie pierwszej pomocy, tylko cwiczenia praktyczne w podstawach udzielania pierwszej pomocy. Chyba ze od tego czasu cos sie zmienilo. Na koniec otrzymywalo sie certyfikat, sredni dunski jak najbardziej jest wystarczajacy
lala79a91:
Super, dziękuje Ci za szybka odpowiedz, ja zrozumialam czytając ten wpis ze strony 2 cyt: "... Pierwszy "egzamin" to była pierwsza pomoc "Førstehjælpsråd"...Wykład trwał 8 h i skończy się testem z 15 pytaniami A, B, C lub D (gdzie było można zrobić 3 błędy) oraz 1 pytanie (zadanie) praktyczne..." ze zakonczy sie testem, szczerze mowiac zwątpiłam czy dam rade bo do testow mam zamiar sie przygotowac ale tą pierwszą pomoc to tak na gorąco, no nic, jeszcze raz dziekuje za odp, zobacze jak to bedzie
Jomir:
--- Cytat: Idris w 27 Lut 2014, 18:23:01 ---Trzy lata temu robilam prawo jazdy, i nie bylo zadnego testu przy kursie pierwszej pomocy, tylko cwiczenia praktyczne w podstawach udzielania pierwszej pomocy. Chyba ze od tego czasu cos sie zmienilo. Na koniec otrzymywalo sie certyfikat, sredni dunski jak najbardziej jest wystarczajacy
--- Koniec cytatu ---
Tez nigdy nie widzialam zadnego testu pierwszej pomocy, choc bylam w temacie i obok przez prawie 4 lata.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej