Regionalne > Kopenhaga
Internet bezprzewodowy w Danii
K3:
--- Cytat: Mirra w 30 Cze 2008, 16:27:50 ---Oszukac sie nie da, bo jesli podasz falszywy Cpr, to komputer go nie przyjmie :)
--- Koniec cytatu ---
trzeba umieć fałszować ;D
domin:
Nie wiem jak w Danii ale w Polsce jak ktoś sobie nie zabezpieczy sieci bezprzewodowej to już jego problem, żadne przepisy nie zabraniają korzystania z takich sieci. :)
K3:
--- Cytat: domin w 05 Lip 2008, 10:34:11 ---Nie wiem jak w Danii ale w Polsce jak ktoś sobie nie zabezpieczy sieci bezprzewodowej to już jego problem, żadne przepisy nie zabraniają korzystania z takich sieci. :)
--- Koniec cytatu ---
bzdura, zarówno w Danii jak i w Polsce jest to zabronione !!
domin:
--- Cytat: K3 w 05 Lip 2008, 11:43:50 ---bzdura, zarówno w Danii jak i w Polsce jest to zabronione !!
--- Koniec cytatu ---
Zabronione to jest włamywanie się do sieci, oraz podsłuchiwanie czy zakłócanie ich pracy!! Jak sieć jest niezabezpieczona to nie ma mowy o żadnym włamywaniu się, a tym samym o łamaniu prawa :)
K3:
--- Cytat: domin w 07 Lip 2008, 17:57:24 ---Zabronione to jest włamywanie się do sieci, oraz podsłuchiwanie czy zakłócanie ich pracy!! Jak sieć jest niezabezpieczona to nie ma mowy o żadnym włamywaniu się, a tym samym o łamaniu prawa :)
--- Koniec cytatu ---
czy jeśli ktoś zostawi otwarty samochód to masz prawo go użyć ??
czy jeśli ktoś zostawi otwarte drzwi od domu, to masz prawo tam wejść i wynieść co ci się spodoba ??
zapewniam cię, że nie i tak samo jest z sygnałem internetowym
najważniejsze: nie ma obowiązku zabezpieczania własnej sieci, natomiast prawo zabrania korzystania z cudzej sieci bez zgody jej właściciela
zresztą, poczytaj sobie rozdział 33 kodeksu karnego, ze szczególnym uwzględnieniem artykułu 267, paragraf 1...
i zapewniam cię, że podobnie jest w Danii, szczególnie że Dania jest bardziej "zinformatyzowanym" krajem niż Polska, zreszta jak znajdę chwilę to poszukam duńskiego odpowiednika w ichniejszym kodeksie karnym
[Posted on: 07 Lipiec 2008, 21:14:20]
--- Cytat: ZSW w 30 Cze 2008, 19:21:11 ---W takim razie co mam zrobić jeżeli chce mieć koniecznie internet na miesiąc?
--- Koniec cytatu ---
jeśli chcesz na miesiąc, to najlepiej: idź do biblioteki....
możesz zarówno skorzystać ze stacjonarnych PC, jak i też podłączyć się za darmo swoim laptopem
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej