Ogólne > Hydepark
Czy w Polsce jest nadal tak beznadziejnie?
Rihard:
Problemem nie tkwi w braku ofert pracy ale w ciagle bardzo niskich zarobkach.Najnizsza krajow jest w dalszym ciagu za niska aby moc normalnie funkcjonowac. Na chwile obecna Polska jest jednym z najdrozszych krajow Europy,oczywiscie przeliczajac zarobki na wydatki. Pozatym bardzo niskie skladki na emeryture i w ciaz tak bardzo popularna praca na czarno. W dalszym ciagu dzieli nas kolosalna przepasc z krajami starej Unii,a wiec absolutnie sie nie dziwie ludziom szukajacych lepszych dni na zachodzie.Pozdrawiam
Małgosia75:
Czy ludzie.którzy przytaczają cytaty z gazet,telewizji są aż tak bardzo naiwni i w to wierzą???Zgadzam się jest mnostwo ofert pracy -i brak rąk do pracy ,ale za jakie wynagrodzenie?ludzie w Polsce już nie chcą pracować za 900 zł lub 1000zł netto miesięcznie przez nie tylko 8 godzin dziennie,a właśnie takich ofert jest wiele.Nie ma co wierzyć ,że w Polsce się sytuacja poprawia,moze warto posłuchać albo poczytać co ludzie piszą na forum tvn24 o "kabarecie"polityków,nie ma szans na to aby w Polsce było dobrze...Więcej realizmu
Tula:
--- Cytat: Małgosia75 w 01 Lip 2008, 15:37:05 ---Czy ludzie.którzy przytaczają cytaty z gazet,telewizji są aż tak bardzo naiwni i w to wierzą???Zgadzam się jest mnostwo ofert pracy -i brak rąk do pracy ,ale za jakie wynagrodzenie?
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumiem -- polemizuje Pani z danymi statystycznymi, do ktorych odwoluje sie podany przeze mnie artykul?
Rihard:
Poprostu,statystyki nie zawsze odzwierciedlaja rzeczywistosc.Moim zdaniem wiekszosc z tych artykulow to slowa bez pokrycia,chociaz mam nadzieje,ze sie myle ;)
Tula:
Wciaz nie rozumiem -- kto zafalszowuje statystyki? CBOS? OBOP? "Uklad"?
Ja zdaje sobie sprawe, ze nie wszyscy korzystaja z prosperity, ale twierdzenie, ze jest tak samo zle, jak bylo za poczatkow transformacji, to zwyczajne klamstwo. Panstwo wszyscy piszecie ze sciany wschodniej, czy jak?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej