poloniainfo.dk
Ogólne => Kącik Kulinarny => Przepisy Kuchni Polskiej => Wątek zaczęty przez: martuchnam w 01 Gru 2009, 08:33:09
-
NIE DA SIE GO ZEPSUC!!!
1l mleka 1 margaryna 1 szklanka cukru 1 zapach 2 luzki kakao 1 szklanka kaszy mannej.to wszystko zagotowac.
Na blasze poukladac herbatniki i przełożyc ostudzonym ciastem.wstawic do lodowki na ok 1 godz.
super sprawa.ja normalnie jestem antytalent do ciast.ale te mi wyszlo
-
Z całym szacunkiem, ale to dlatego,że trudno to nazwać ciastem. :-X
-
lilia , ale autorka sie wytlumaczyla,ze jest antytalent :) ;D
To chyba powinno sie nazywac napoleonki, tyle, ze przeklada sie kilka razy herbatnikami.
martuchnam wyprobuj moj przepis na ciasto z gruszka. Latwe i na pewno smaczniejsze ;)
-
To może być deser, bynajmniej "ciasta" przeważnie się piecze.
[Posted on: 04 Grudzień 2009, 20:06:05]
PS. Dla antytalentów jest sporo przepisów, których niemal nie sposób zepsuć, choćby kruche z "czymś tam", czy choćby muffinki na 1000 rodzajów... Sama piekę, bo lubię, ostatnio piekę też pyszny chleb ;D
-
kochani ja gotowac umiem bardzo dobrze ale co do pieczenia ciasta to sie nie odezwe.czasem potrafie zepsuc nawet seernik na zimno. :) :) :)
-
Zel, czytasz w moich myślach. Nie wiem, czy akurat ten, ale właśnie szperałam w internecie przepisu na jakiś szybki piernik :)
-
Ten przepis jest bardzo stary. Pieklam go juz jak bylam mala :P
A przepis od cioci Tereni :)
Jest bardzo smaczny, polecam.
-
przepis na piernik który dała Zelandia zznajdziecie w dziale przepisów http://poloniainfo.dk/forum?topic=24938.0 (http://poloniainfo.dk/forum?topic=24938.0)
pozdrawiam ;D