poloniainfo.dk
Ogólne => Kącik Kulinarny => Przepisy Kuchni Duńskiej => Wątek zaczęty przez: faja w 30 Wrz 2014, 04:55:28
-
Suria na czacie pytala o maslo bez soli.
Mozna je kupic w supermarketach, Føtex, Bilka, Rema, nazywa sie usaltet smør i ma opakowanie z niebieskim paskiem, dunskie margaryny tez sa solone.
Do pieczenia kupuje maslo z lidla za 10 kr, jest mniej slone, czasem mocze je na noc w wodzie, oczywiscie po rozgnieceniu kostki. ;D
-
lurpak (chyba z czerwonym napisem) jest bez soli, ale nie w kazdym sklepie, chyba w Rema 1000 i Bilka jest
-
wczoraj wlasnie sasiad mowil o lurpaku (czerwonym), że w super best mozna dostac. obok mam tylko netto, fakte i wlasnie super best. do lidla, remy i bilki ok 30 km :D :(
-
no i ten czerwony lurpak ok 20dkk. ale tylko tak slyszalam, jeszcze nie sprawdzalam. :P
-
Sa jeszcze inne masla bez soli nie tylko lurpak.
-
zalezy do czego chcesz uzywac, jak do pieczenia czy do masy to wystarczy kupic Budget, cena ok 10 kr jest lekko solone, ale juz sprawdzilem i nie czuc tej soli, a lurpak to na pewno ponad 20 kr, ten bez soli jest drozszy od zwyklego
-
Ojej, pomylily mi sie kolory, nieczesto kupuje jakies maslo >:(
-
zalezy do czego chcesz uzywac, jak do pieczenia czy do masy to wystarczy kupic Budget, cena ok 10 kr jest lekko solone, ale juz sprawdzilem i nie czuc tej soli, a lurpak to na pewno ponad 20 kr, ten bez soli jest drozszy od zwyklego
tylko ze ten Lurpak bez soli jest cos ostatnio unikatem na polkach.
LEO to podaj jakie.moze sie zawsze przydac
-
kupuje solone do pieczenia, bo i tak sporo przepisow zawiera w sobie sol - do drozdzowego szczypta soli, do pieguskow tez... na masle nie pieke duzo, ale te, co czasem robie smakuja z solonym maslem. :)
-
Do pieczenia- tak, zwłaszcza to z Lidla, "lekkosolone" jest ok.
Ale jak ktoś już chce np krem zrobić... ::)
Ja mam zawsze "żelazny zapas" niesolonego z Polski albo Niemiec.
Bo na codzień , do chleba, to solone (ale też lidlowskie, "letsaltet") jest ok :).
-
jakis czas temu kupilam to maslo bez soli - lurpak. I faktycznie jest bez soli hihi. jest lepsze niz to solone ale niestety wpadlam ze skrajnosci w skrajnosc hihi. Mam mozliwosc sprowadzenia masla, ale boje sie ze dojedzie cale rozplyniete. :(
-
W Polsce mamy mnóstwo pysznego masła , nie solonego i nie doprawianego. Pozdrawiam i zapraszam do Polski.
-
Masło może i dobre ale "reszta"... w moim mniemaniu schodzi na psy...
-
Maslo bez soli jest do d...
Pozdrawiam.
-
I tu sie z toba zgadzam ...
-
Masło może i dobre ale "reszta"... w moim mniemaniu schodzi na psy...
Te "psy" to już tutaj w Danii masz w jedzeniu. Przekonasz się po pewnym czasie.. i o całej reszcie.
-
co masz na mysli??