poloniainfo.dk
Ogólne => Kącik Kulinarny => Przepisy z różnych stron świata. => Wątek zaczęty przez: faja w 12 Mar 2012, 21:15:23
-
Chryste, w jakim dziale to umiescic?
Znam te rosline z Polski, wiem, ze Dunczycy tez uzywaja, ale tez jest bardzo popularna w Niemczech i Austrii.
Wiosna sie rozpoczela i w århusianskim Riis Skov zielono od czosnku niedziwiedziego.
Liscie pachnace czosnkiem, pelne witamin i mineralow, mozemy dodawac do salatek, zrobic pesto, ostrzegam, ze jest dosc ostre, ale mieszam z pietruszka, a mozna tez dodac do duszonego miesa
Pycha.
Wczoraj mialam poledwiczke wieprzowa, nacielam ja wzdluz, ulozylam liscie ramsløg, pare suszonych pomidorow z oliwy, posypalam zoltym serem, zalalam smietana,20 minut w piekarniku i pyszne miesko do ziemniaczkow, do tego salata z dodatkiem lisci czosnku niedzwiedziego
-
A ja tego nie znam, ciesze sie, ze napisalas :)
Kiedys na wycieczce szkolnej w Vordingborg kilka osob to zrywalo, ja jednak myslalam, ze to do wazonu :) Musze sie tam znowu wybrac i tym razem sprobuje :)
Pozrawiam :)
-
Mogłabyś wstawić zdjęcie tego cuda? W zeszłym roku szukaliśmy w kopenhaskich lasach i nie znaleźliśmy a wszyscy o tym mówią ;)
-
Prosze uprzejmie: http://survival.strefa.pl/r/czosnek.htm ;D