poloniainfo.dk
Ogólne => Kącik Kulinarny => Wątek zaczęty przez: dziunka w 19 Gru 2014, 19:09:01
-
Czy ktoś posiada takowy?
-
Mozesz znalezc przepis na : allertiders kogebog
-
https://www.google.dk/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1OPRA_enDK559DK561&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=dagmart%C3%A6rte
-
Nie warto robic bo i tak ciasto francuskie latwe nie jest,lec do bilka eller føtex i kup do 11godziny morgentilbud za 50kr a masz dagmartærte, chleb i 10 bulek
-
Tak, a rosołu też nie warto robić, bo można kupić zupkę chińską 8). Co za podejście ::)...
A po co obierać i gotowac ziemniaki, jak masz gotowe, w słoikach. W ogóle po co gotowac- można kupic wszystko gotowe :P.
-
Tak, a rosołu też nie warto robić, bo można kupić zupkę chińską 8). Co za podejście ::)...
A po co obierać i gotowac ziemniaki, jak masz gotowe, w słoikach. W ogóle po co gotowac- można kupic wszystko gotowe :P.
Ciekaw jestem jak kolezanka walkuje na ciasto francuskie, i robi je caly dzien. Rozumiem domowy sernik ale ciasto francuskie to ogromna cierpliwosc, ciezka praca ktora nie jest adekwatna do efektu. Odnosnie rosolu to widac ze chyba betti nie robila dagmartærte sama w domu ;)
-
Odnosnie rosolu to widac ze chyba betti nie robila dagmartærte sama w domu ;)
Odnośnie rosołu - beti Ty szybko pisz z kim i gdzie robiłaś dagmartaerte, bo dania_d już Cię rozgryzł, że nie sama w domu!!! ;)
-
Hm...spooky...a jeszcze ciasto -francuskie ! ...i tak...do rosołu....nie sama...hm....;).
Oj, rozgryzł mnie :P ;D 8)
Ale zaspokoję ciekawość kolegi- cały sztuk w tym właśnie, by nie wałkowac i nie robić cały dzień. Ciasto francuskie też nie powinno być "zmęczone". Robi się je etapami , kazdy zajmuje małą chwileczkę, między nimi ciasto sobie leżakuje w lodówce
Zadowolony?
a dla koleżanki łatwy przepis na ciasto francuskie-
http://rrcooking.com/ciasto-francuskie-ekspresowe/
-
Hm...spooky...a jeszcze ciasto -francuskie ! ...i tak...do rosołu....nie sama...hm....;).
:o :o :o
- nieźle to rozpracowałaś ;)
-
Ciekaw jestem jak kolezanka walkuje na ciasto francuskie, i robi je caly dzien. Rozumiem domowy sernik ale ciasto francuskie to ogromna cierpliwosc, ciezka praca ktora nie jest adekwatna do efektu. Odnosnie rosolu to widac ze chyba betti nie robila dagmartærte sama w domu ;)
nie musisz robic z francuskim, mozna z drozdzowym
http://www.hjemmet.dk/Mad/kogebog/Ugens-klassiker-Smorkage/