poloniainfo.dk

Ogólne => Kącik Kulinarny => Przepisy z różnych stron świata. => Wątek zaczęty przez: Solvej w 28 Sie 2009, 11:25:57

Tytuł: Udawany udziec rybny z diabła morskiego
Wiadomość wysłana przez: Solvej w 28 Sie 2009, 11:25:57
Przepis pochodzi z programu "Pascal po prostu gotuj"  Jest bardzo smaczny. Ostatanio nakarmilam znajomych i byli zachwyceni tymi roladkami :))

Składniki:
400 g filetu z ogona diabła morskiego/ losoś /tunczyk/sola/ panga...( ja zrobilam z panga bo wlasnie taka byla w lodowce)
12 cieniutkich plasterków szynki parmeńskiej
pesto bazyliowe i z czerwonych pomidorow.
sól i pieprz do ryby

Przygotowanie.

Na papierze pergaminowym ukladac plastry szynki. Musza na siebie zachodzic z dlugiej strony.
Posmarowac pesto . Na brzegu polozyc rybe posolona i popieprzona w poprzek plasterkow i zawin ja w szynke pomagajac sobie papierem.
Ulozyc na blasze bez papieru, i zapiekac w 210 stopniach przez 20-25 min.
Pokrojone w plastry podawac z ryzem.
 Smacznego :)