poloniainfo.dk
Ogólne => Kącik Kulinarny => Przepisy z różnych stron świata. => Wątek zaczęty przez: Solvej w 28 Sie 2009, 11:25:57
-
Przepis pochodzi z programu "Pascal po prostu gotuj" Jest bardzo smaczny. Ostatanio nakarmilam znajomych i byli zachwyceni tymi roladkami :))
Składniki:
400 g filetu z ogona diabła morskiego/ losoś /tunczyk/sola/ panga...( ja zrobilam z panga bo wlasnie taka byla w lodowce)
12 cieniutkich plasterków szynki parmeńskiej
pesto bazyliowe i z czerwonych pomidorow.
sól i pieprz do ryby
Przygotowanie.
Na papierze pergaminowym ukladac plastry szynki. Musza na siebie zachodzic z dlugiej strony.
Posmarowac pesto . Na brzegu polozyc rybe posolona i popieprzona w poprzek plasterkow i zawin ja w szynke pomagajac sobie papierem.
Ulozyc na blasze bez papieru, i zapiekac w 210 stopniach przez 20-25 min.
Pokrojone w plastry podawac z ryzem.
Smacznego :)