poloniainfo.dk

Ogólne => Tłumaczenia => Wątek zaczęty przez: marta_malgorzata w 19 Gru 2010, 13:53:23

Tytuł: z przepisu na brunkager
Wiadomość wysłana przez: marta_malgorzata w 19 Gru 2010, 13:53:23
serdecznie witam
chcialam zrobic dzis brunkager, ale w przepisie sa 2 skladniki, ktorych nir mogr rozszyfrowac , moze ktos zechce mi pomoc :)

sa to : sukat  oraz  potaske.

Pozdrawiam i dziekuje :)
Tytuł: Odp: z przepisu na brunkager
Wiadomość wysłana przez: Bulinka w 19 Gru 2010, 14:15:01
Potaske można kupić w brugsenie, stoi obok proszku do pieczenia.Potaske trzeba rozpuścić w wodzie.Stosuje się do wypieku płaskich i chrupiących ciastek.Tak to wygląda: http://www.oetker.dk/oetker_dk/html/default/debi-652feh.dk.html

Sukat to kandyzowana,niedojrzała skórka z cytryny:  http://da.wikipedia.org/wiki/Sukat lub http://www.oetker.dk/oetker_dk/html/default/debi-7qjja2.dk.html

Pozdrawiam
Tytuł: Odp: z przepisu na brunkager
Wiadomość wysłana przez: marta_malgorzata w 19 Gru 2010, 17:46:53
Serdecznie dziekuje za pomoc i zycze wesolych swiat
Tytuł: Odp: z przepisu na brunkager
Wiadomość wysłana przez: Bulinka w 19 Gru 2010, 19:32:35
Nie ma sprawy  8) Dziękuję za życzenia, nawzajem  :D