poloniainfo.dk
Ogólne => Tłumaczenia => Wątek zaczęty przez: marta_malgorzata w 19 Gru 2010, 13:53:23
-
serdecznie witam
chcialam zrobic dzis brunkager, ale w przepisie sa 2 skladniki, ktorych nir mogr rozszyfrowac , moze ktos zechce mi pomoc :)
sa to : sukat oraz potaske.
Pozdrawiam i dziekuje :)
-
Potaske można kupić w brugsenie, stoi obok proszku do pieczenia.Potaske trzeba rozpuścić w wodzie.Stosuje się do wypieku płaskich i chrupiących ciastek.Tak to wygląda: http://www.oetker.dk/oetker_dk/html/default/debi-652feh.dk.html
Sukat to kandyzowana,niedojrzała skórka z cytryny: http://da.wikipedia.org/wiki/Sukat lub http://www.oetker.dk/oetker_dk/html/default/debi-7qjja2.dk.html
Pozdrawiam
-
Serdecznie dziekuje za pomoc i zycze wesolych swiat
-
Nie ma sprawy 8) Dziękuję za życzenia, nawzajem :D