poloniainfo.dk

Ogólne => Kącik Kulinarny => Wątek zaczęty przez: RybkaWillego w 04 Mar 2012, 20:31:38

Tytuł: Ryba w sosie gorgonzola
Wiadomość wysłana przez: RybkaWillego w 04 Mar 2012, 20:31:38
Składniki:
4 filety z soli ( może być też inna ryba)
mąka,
150g sera gorgonzola
łyżka masła
400g szpinaku ( ja użyłam mrożonego)
250ml śmietany kremówki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Świeży szpinak zblanszować, odcisnąć i grubo posiekać. Jeżeli mamy mrożony to trzeba go tylko rozmrozić.

W głębokiej patelni wymieszać ser i śmietanę. Mieszać, aż ser się rozpuści i sosik zgęstnieje. Dodać
szpinak i przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Rybę posolić, oprószyć mąką i usmażyć na złoto. Usmażoną rybę włożyć do sosu i podawać z ziemniaczkami.

Smacznego
Tytuł: Odp: Ryba w sosie gorgonzola
Wiadomość wysłana przez: mawi w 05 Mar 2012, 07:43:16
wielkie dzięki za przepis  ,właśnie  miałam ochotę na coś takiego a z serem gorgonzala jeszcze nie jadłam , masz jeszcze jakieś wypróbowane  przepisy na rybke  to dawaj :) będę bardzo wdzięczna