poloniainfo.dk
Ogólne => Kącik Kulinarny => Wątek zaczęty przez: RybkaWillego w 04 Mar 2012, 20:31:38
-
Składniki:
4 filety z soli ( może być też inna ryba)
mąka,
150g sera gorgonzola
łyżka masła
400g szpinaku ( ja użyłam mrożonego)
250ml śmietany kremówki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Świeży szpinak zblanszować, odcisnąć i grubo posiekać. Jeżeli mamy mrożony to trzeba go tylko rozmrozić.
W głębokiej patelni wymieszać ser i śmietanę. Mieszać, aż ser się rozpuści i sosik zgęstnieje. Dodać
szpinak i przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Rybę posolić, oprószyć mąką i usmażyć na złoto. Usmażoną rybę włożyć do sosu i podawać z ziemniaczkami.
Smacznego
-
wielkie dzięki za przepis ,właśnie miałam ochotę na coś takiego a z serem gorgonzala jeszcze nie jadłam , masz jeszcze jakieś wypróbowane przepisy na rybke to dawaj :) będę bardzo wdzięczna