poloniainfo.dk
Ogólne => Kącik Kulinarny => Wątek zaczęty przez: klm w 07 Sie 2008, 10:52:04
-
Witam poszukuj przepisu na ciasto z ciemnym(brazowym) cukrem, jest to samo ciasto bez zadnych owocow tylko polane takim jakby ciemnym lukrem(cos ala karmel ale nie dokonca),niestety nieznam nazwy jest ono bardzo popularne na Fyn
-
Czy znajduja sie w tej polewie wiorki kokosowe ? Jesli tak , to jest to drømmekage . Przepisu nie znam , moj maz robi to ciasto z torebki ( firmy Maizena ) . Jak domowe .
-
moze to brunsviger zwane kannelkage - w zaleznosci od tego gdzie sie mieszka :)
-
Dzieki serdeczne wlasnie oto mi chodzilo, jeszce nabusebilem alle na dniach napewno.... jak wyjdzie to napisze hehe:)
-
przepis na ciasto podane przez Bella jest tu http://poloniainfo.dk/smf/index.php/topic,10829.0.html
-
Znalazłem przepis na arla.dk. Oto on brunsviger (http://www.arla.dk/opskrifter/brunsviger.html). Ciekawi mnie farin. To po prostu brązowy cukier? Czy jakaś jego specjalna odmiana, ponieważ na duńskiej wikipiedi możecie zobaczyć 3 różne rodzaje brązowego cukru Farin (http://da.wikipedia.org/wiki/Farin)