poloniainfo.dk

Ogólne => Kącik Kulinarny => Wątek zaczęty przez: klm w 07 Sie 2008, 10:52:04

Tytuł: ciasto z ciemny cukrem...
Wiadomość wysłana przez: klm w 07 Sie 2008, 10:52:04
Witam poszukuj przepisu na ciasto z ciemnym(brazowym) cukrem, jest to samo ciasto bez zadnych owocow tylko polane takim jakby ciemnym lukrem(cos ala karmel ale nie dokonca),niestety nieznam nazwy jest ono bardzo popularne na Fyn
Tytuł: Odp: ciasto z ciemny cukrem...
Wiadomość wysłana przez: yoursoul w 07 Sie 2008, 12:43:52
Czy znajduja sie w tej polewie wiorki kokosowe ? Jesli tak , to jest to drømmekage . Przepisu nie znam , moj maz robi to ciasto z torebki ( firmy Maizena ) . Jak domowe .
Tytuł: Odp: ciasto z ciemny cukrem...
Wiadomość wysłana przez: Quit w 08 Sie 2008, 10:57:04
moze to brunsviger zwane kannelkage - w zaleznosci od tego gdzie sie mieszka :)
Tytuł: Odp: ciasto z ciemny cukrem...
Wiadomość wysłana przez: klm w 12 Sie 2008, 21:08:18
Dzieki serdeczne wlasnie oto mi chodzilo, jeszce nabusebilem alle na dniach napewno....  jak wyjdzie to napisze hehe:)
Tytuł: Odp: ciasto z ciemny cukrem...
Wiadomość wysłana przez: mawi w 14 Sie 2008, 09:43:40
przepis na ciasto podane przez Bella  jest tu http://poloniainfo.dk/smf/index.php/topic,10829.0.html
Tytuł: Odp: ciasto z ciemny cukrem...
Wiadomość wysłana przez: Majkelek w 03 Gru 2008, 22:03:33
Znalazłem przepis na arla.dk.  Oto on brunsviger (http://www.arla.dk/opskrifter/brunsviger.html). Ciekawi mnie farin. To po prostu brązowy cukier? Czy jakaś jego specjalna odmiana, ponieważ na duńskiej wikipiedi możecie zobaczyć 3 różne rodzaje brązowego cukru Farin (http://da.wikipedia.org/wiki/Farin)