poloniainfo.dk
Ogólne => Kącik Kulinarny => Wątek zaczęty przez: lilia w 21 Sty 2009, 19:57:07
-
Pochwalić się muszę ;D
Dziś, za jednym zamachem, upiekłam : sernik nowojorski, karpatkę i jeszcze ćwibak z bakaliami ;D ;D ;D
Dawno nie piekłam, uciechę miałam, tylko nie wiem, kto tyle zje ;D A tam, chłopy sobie poradzą ..tylko sernika nie oddam ;) ;D
-
Gratuluje.
A co to jest ten sernik nowojorski i cwibak? Tych nazw nie slyszalam. Dobre to? Warto probowac? Bo generalnie tez nie pieke.
-
Pogratulowac umiejetnosci odpowiadania na wlasne pytania ;)
-
No wiesz, kazdy ma czasem potrzebe pogadania z kims inteligentnym.
Gadanie z samym soba gwarantuje, iz rozmowcy sa na tym samym poziomie intelektualnym ;D
Tez lubie czasem z sama soba pogadac ;D
-
;D ;D ;D
Sernik nowojorski :http://mojewypieki.blox.pl/2007/03/Sernik-nowojorski.html
A ćwibak piekłam wedle przepisu z kultowej już "Dobrej kuchni" z 1985'roku :D
-
a ja się cieszę,bo moja młodsza 19 letnia córka zdała dzisaj rano o 7 ej prawko w Polsce!!!i
-
Rzeczywiście, ma to mnóstwo wspólnego z kuchnią ;D
Chyba, że to prawko na "kucharza" :D?
-
no nie wiem,ale wydaje mi się,że tu można się wszystkim pochwalić!nie tylko kuchnią! ??? ???
-
a ja dzis ostatni raz mam 23 lata jutro mam 24 ;-( a i szef dal dodatkowa prace czyli pare groszy wpadnie i jutro beda przyjda znajomi i ogolnie jest ok a i wszystko sie idzie mi teraz w kuchni z płatka
-
no nie wiem,ale wydaje mi się,że tu można się wszystkim pochwalić!nie tylko kuchnią! ??? ???
Nie. Jestesmy w dziale kulinarnym. Ale sprzatanie w dziale pozostawiam Mawi, ktora tu rzadzi.
-
;D ;D ;D
Sernik nowojorski :http://mojewypieki.blox.pl/2007/03/Sernik-nowojorski.html
Pieklam sernik wg. tego przepisu i wyszedl bardzo dobrze.
W pracy sie dziwili ze mozna piec ser, co ja uzylam.
A ja zamiast sera philadelphia wzielam grecki jogurt 10%.
Wyszlo taniej i tak samo dobrze jak z tym innym (robilam 2 porcje to moglam porownac).
-
A ja zamiast sera philadelphia wzielam grecki jogurt 10%.
Duńczycy nie wiedzą ile tracą, nie używając twarogu ;)
Jeśli nie mam polskiego twarogu to do zrobienia sernika używam zawsze Fromage frais - Nicolait. W op. po 500 g. Prawdę mówiąc smakuje jak śmietana.. Ilekroć jestem w Polsce, zaopatruję się w twaróg ;)