poloniainfo.dk
Regionalne => Kopenhaga => Wątek zaczęty przez: Kilup w 19 Lut 2009, 13:50:16
-
Hej!
Dzisiaj tlusty czwartek, niestety nie wiem, gdzie sie zaopatrzyc w dobre paczki... Odwiedzilem polski sklep na Åboulevard z nadzieja, ze tam nabede; owszem mieli, ale nie nadajace sie do spozycia :( . Moze Ktos z Was wie gdzie znalezc ?
-
Paczkopodbne wyroby maja zawsze w 7-11.
-
Hej!
Dzisiaj tlusty czwartek, niestety nie wiem, gdzie sie zaopatrzyc w dobre paczki... Odwiedzilem polski sklep na Åboulevard z nadzieja, ze tam nabede; owszem mieli, ale nie nadajace sie do spozycia :( . Moze Ktos z Was wie gdzie znalezc ?
Przedatowane moze ????? To by chyba nie bylo 1 raz !!!!!
-
Sam zrob ;) Te z 7/11 to, jak Mala slusznie zauwazyla, wyrob paczkopodobny ;).
Ja tesknie jedynie za faworkami, za paczkami nie, poza tym sie przestawilam juz na ichnie fastelavnsboller i bardzo je sobie chwale :)
-
Sam zrob ;) Te z 7/11 to, jak Mala slusznie zauwazyla, wyrob paczkopodobny ;).
Ja tesknie jedynie za faworkami, za paczkami nie, poza tym sie przestawilam juz na ichnie fastelavnsboller i bardzo je sobie chwale :)
faworki vel chrusty? chyba nic prostszego do zrobienia nie ma! do roboty ;D
-
faworki vel chrusty? chyba nic prostszego do zrobienia nie ma! do roboty ;D
Hehe, niestety dzisiaj nic z tego nie wyjdzie, zaraz ide do pracy :) , a mimo wszystko zjadlbym dobrego paczka. Kolega z ktorym pracuje, powiedzial mi, ze dobre paczki wyrabia sie 8 godzim, bo ciasto rosnie 3 razy ( jest cukiernikiem z zawodu i zamilowania )
-
Pączek nazywa się Berliner. Co jakiś czas można dostac mrożone (chyba angielskie) pączki w Netto. W tej chwili niestety nie ma.
Paczkowane po 6, z wsadem malinowym. Pychotka :)
-
Tłusty czwartek !!! hmmm... Może wirtualny wystarczy http://www.paczekdlaciebie.pl/285772
-
W polskim sklepie były zapisy, ale moze zamówili więcej. Ja zabieram się sama do zrobienia pysznosci. Jak grzeszyc, to smacznie. I nieprawda, ze pączki mają kalorie, ja ich nie zauważam wcale ale to wcale. A ciasto na faworki nalezy dobrze ,,wybić" wałkiem, lub usderzać nim o stolnicę składajac za każdym razem na pół. Dopabuse wtedy rozwałkować cieniutko. W przekroju ciasta bedą widoczne pęcherzyki powietrza, dzięki temu faworki będą puszyste i ,,nadmuchane". Ichnie pączki mają się tak do tradycyjnych polskich, jak pięść do nosa. Smacznego.
-
widziałem coś podobnego do pączka na stacji Shell za 3 sztuki 23 korony i nazywa się berlinki cos w ty stylu. nie jest to prawdziwy pączek nawet w smaku ale z braku laku.