poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Ubezpieczenie auta  (Przeczytany 22228 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rey2000

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 22
  • Reputacja: +0/-0
Odp: Ubezpieczenie auta
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Gru 2009, 17:01:48 »
Wydaje mi się(powtarzam)wydaje mi się ze to jest w przypadku szkody z twojej winy ALBO gdy trudno udowodnic szkode ze względu na brak swiadkow,spadająca gałąż,ktos przerysował ci ,,gablote,, i sobie odjechał :D itd....
Ja mam(selvrisko )3500kr(ALKA)

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Gru 2009, 18:35:54 »
Znajdz inna ubezpieczalnie ja mam IF i place 3000 tysice,w top denmark dali mi 10000 kola selvrisk i sie na nich wysralem.Jesli bedziesz  szukal ofert to zanizaj zawsze roczne przebiegi poniewaz im wiecej robisz w roku kilometrow tym zaplacisz drozej ubezpieczenie i selv risk,jesli duzo jezdzisz jest wieksze ryzyko jakiejs szkody,troche durne ale tak to tutaj dziala.

neti

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Gru 2009, 22:40:11 »
Kolego a ile dali selrisko w if
Bo chodzi mi oto czy mozna te selvrisko samemu placic
w tym topie babka mowila ze  gdyby mial wieksza  wartosc lat przeszkodowej jazdy to selrisko bylo by mniejsze a km na rok mam 20000
nie rozumiem jak to dziala
prosze o wskazowki
pozdr

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Gru 2009, 23:11:52 »
Zaniżanie przebiegu spowoduje może to że zapłacisz mniej ... ale jak cos sie stanie to będzie płacz i zgrzytanie zębów ...
"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Gru 2009, 09:15:10 »
IF ma limit minimalny 25000, top denmark około 20000.
Ceny IF są o wiele lepsze od top denmark

Co do ubezpieczenia to podaje się przebieg przy ubezpieczeniu i tylko przy podpisywaniu umowy. Niby nikt tego nie sprawdza ale do czasu na pewno. Co roku jednak przychodzące nowe ubezpieczenie informuje ile auto powinno mieć w danym momencie minimalnego przebiegu.  ;)

Zwykłyktoś

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Gru 2009, 11:46:43 »
Zaniżanie przebiegu spowoduje może to że zapłacisz mniej ... ale jak cos sie stanie to będzie płacz i zgrzytanie zębów ...

Miałem także limit 20 000 ale musiałem zwiekszyc i dopłacic,bo sie nie zmiesciłem,myśle że niema co kombinowac.Żonie wystarcza o połowe mniejszy ,jezdzi tylko do pracy,i na zakupy u mnie 1 wyjazd do pl i 2000 minus

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Gru 2009, 13:20:28 »
IF ma limit minimalny 25000, top denmark około 20000.
Ceny IF są o wiele lepsze od top denmark

Co do ubezpieczenia to podaje się przebieg przy ubezpieczeniu i tylko przy podpisywaniu umowy. Niby nikt tego nie sprawdza ale do czasu na pewno. Co roku jednak przychodzące nowe ubezpieczenie informuje ile auto powinno mieć w danym momencie minimalnego przebiegu.  ;)
Ilosc przejechanych rocznie kilometrow ma znaczenie w przypadku kiedy np. na skutek wypadku bedziesz chcial korzystac z ubezpiecznia. Sam to doswiadczylem.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 08 Gru 2009, 13:20:28 »

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #22 dnia: 08 Gru 2009, 13:40:05 »
a to się zgadza ze jest dobrze jak nic się nie dzieje...

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 08 Gru 2009, 17:43:13 »
Ja mam prawojazdy od 23 lat i w IF nie dali mi zadnej znizki z tego powodu,placielem w tym roku 12 tys.koron z full casco i selv risk 3 tys.Dzwonilem dzisiaj bo chcialem zielona i czerwona karte to pytalem sie o zwiekszenie przebiegu rocznego z 25 do 50 tys.bo tyle mniejwiecej robie rocznie to powiedzieli mi ze oplata sie nie zmieni.W przyszlym roku bede placil 9800 bo zalicza mnie do 8 grupy,selvrisk to jest to ze do trzech tysiecy pokrywasz koszty naprawy ty i dopabuse reszte ubezpieczalnia,jest to wazne jesli sie ma drogi samochod moj jest wart ok.150 tys.wiec koszty naprawy byly by znaczne wrazie jakiegos W.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #24 dnia: 09 Gru 2009, 09:26:07 »
leo, weź telefon i podzwoń, nie ma lepszej rady. MI poprzednia firma tez dała bdb ofertę ale w tym roku sa lepsze oferty. Jednak za każdym razem jak rejestruje tutaj auto  to wysyłam zapytanie. I czekam na ofertę. I oczywiście wybieram najtańszą. Co do samochodu wartego 145 tyś dla przykładu całkowitą składkę otrzymałem ofertę na 5600 kr i właśnie w IF.

Taka sama zasada jak w PL, nie pasuje ubezpieczyciel to go zmieniasz. Nie wiem jakim cudem dostałeś takie wysokie ubezpieczenie.

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Gru 2009, 21:41:55 »
Ta firma IF to mnie drazni od poczatku,najpierw dali mi oferte na prawie 23 kola to powiedzialem im ze ide do innej firmy,po dwoch dniach dali mi niecale 12.000 i selv risk 3000 to powiedzialem ze ok moze byc i zaczely sie jaja z oplaceniem polisy, przysylali mi caly czas papiery z wyliczaniem ubezpiczenia i co bejmuje,trwalo to prawie miesiac,zadzwonilem wkorwiony ze jak nie przysla tego kwitu do zaplaty w banku to na nich leje,i w koncu dostalem ten papier, i tak trwam w tym zwiazku do dzisiaj.Na poczatku chcialem do GF bo tam byly najlepsze warunki ale nie moglem poniewaz to byl moj pierwszy samochod w DK.A jesli chodzi o cene ubezpieczenia to niezaglebialem sie zbytnio,place i tyle z koncem przyszlego roku itak chce zmienic na auto nowe z salonu to wtedy wezme ubezpieczenie od dilera oni maja najlepsze oferty z ubezpieczeniem.

Offline felis

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #26 dnia: 09 Gru 2009, 21:57:23 »
leo1 - Ja mam ubezpieczenie w GF i to także jest mój pierwszy samochód w DK. 23000DKK to kwota dla młodych kabusewców, którzy rozpoczynają przygodę z samochodem.
Ciekawi mnie jedna rzecz. W GF nikt nie pytał mnie o kilometry. Chyba będę musiał się tym zainteresować

Offline piott

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 8
  • Reputacja: +5/-2
« Odpowiedź #27 dnia: 10 Gru 2009, 09:11:43 »
Moja zona ubezpiecza swoje auto w GF nie ma limitu kilometrow:) Wiem bo byla wczoraj przedluzyc umowe na nastepny rok:)
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości .

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #28 dnia: 10 Gru 2009, 09:13:12 »
co do kontaktu w IF i w ogóle otrzymania informacji to porażka. Żeby nie tanie ubezpieczenie casco to bym to zlał dawno ;)
Z falck jest podobnie - podpisanie umowy to moment - załatwienie przez telefon, jednak zmiana aut to procedura trwająca tygodniami  ;D
A to trochę irytujące bo w końcu człowiek nie wie co ma ubezpieczone a za chwile znowu zmiana auta ehh ::)

Offline grey

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #29 dnia: 04 Gru 2010, 07:55:54 »
a nie orientujecie się ile zapłaci za ubezpieczenie osoba, która nie miała w Polsce na siebie samochodu, a tutaj zarejestruje na siebie (prawo jazdy od 7 lat). słyszałam, ze to bardzo duze kwoty, ale moze ktoras z firm ma troche taniej? ta osoba jeździla całe 7 lat tyle, że nie swoim samochodem...

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 04 Gru 2010, 07:55:54 »

rejestracja auta sprowadzonego z Niemiec

Zaczęty przez HaniaSZ21Dział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 10767
Ostatnia wiadomość 06 Wrz 2011, 08:01:35
wysłana przez @ae@
Ubezpieczenia Samochodu - Niewlasciwa firma podana przy rejestracji auta

Zaczęty przez beenpl20Dział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 2