poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Lægeerklæring  (Przeczytany 4715 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wiolinia

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Lægeerklæring
« dnia: 06 Gru 2010, 20:41:50 »
Jak to właściwie jest z Lægeerklæring om uarbejdsdygtighed (zaświadczenie lekarskie o niezdolności). Ze względu na to , że już trochę choruje pracodawca przysłał do wypełnienia powyższy druk przez lekarza. Wiem, że jak on żąda on płaci za wypełnienie bodajże 250 DKK, jeśli ja chcę taki druk od lekarza ja płacę. Leczę się u specjalisty i on twierdzi, że w dalszym ciągu nie powinnam podejmować pracy ale z wypełnieniem zaświadczenia odsyła mnie do lekarza rodzinnego do mojej przychodni. Trochę dla mnie to dziwne bo przecież on mnie leczy, co będzie wiedział lekarz podstawowej opieki zdrowotnej, tak też tłumaczyłam, on jednak upiera się przy swoim i twierdzi, że takie coś leży w kompetencji mojego lekarza. Jeśli jest ktoś zorientowany w temacie prośba o rozjaśnieni kwestii.

parabola2

• Gość
Odp: Lægeerklæring
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Gru 2010, 21:49:02 »
Ty placisz teraz a potem pracodawca musi Ci to oddac te pieniazki,tak bylo w moim przypadku

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Gru 2010, 21:58:36 »
Pracodawca zarzadal lægeerklæring a nie speciallægeerklæring.

Lægeerklæring kosztuje 250 - 350 kr, speciallægeerklæring srednio okolo 10 000 kr, w zaleznosci od specjalisty.

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline frisms

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 59
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Gru 2010, 22:16:51 »
hmm, a to ciekawe bo ja tez prosilam lekarza o lægeerklæring i bylo wystawione w ten sam dzien...nikt nie wolal o pieniadze, a moze dlatego ze bylam w szpitalu w tym samym czasie   ??? i to tez byl speciallæge, moze sie cos pozmienialo od paru miesiecy...
a nie sorrki to byl reservelæge, sprawdzilam w papierkach

Offline wiolinia

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Gru 2010, 04:11:49 »
Pracodawca zarzadal lægeerklæring a nie speciallægeerklæring.

To znaczy, że to pierwsze wypełnia lekarz rodzinny, w drugim przypadku to już specjalista, teraz to chyba mi się już rozjaśniło. Czyli dobrze się specjalista upierał ???  ???

vred

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Gru 2010, 10:40:21 »
hmm, a to ciekawe bo ja tez prosilam lekarza o lægeerklæring i bylo wystawione w ten sam dzien...nikt nie wolal o pieniadze, a moze dlatego ze bylam w szpitalu w tym samym czasie   ??? i to tez byl speciallæge, moze sie cos pozmienialo od paru miesiecy...
a nie sorrki to byl reservelæge, sprawdzilam w papierkach

Skoro sprawdzilas w papierkach zanim kliknelas "wyslij wiadomosc", to poco zasmiecasz watek?  ???
Zastanawiam sie tez, jak dlugo administratorzy beda  tolerowac twoj nick. W regulaminie jest jasno napisane "§15 Nazwy użytkowników nie mogą być adresami stron www".

Offline BarneyG

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 36
  • -Otrzymane: 39
  • Reputacja: +8/-6
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Gru 2010, 11:10:17 »
Specjalista moze wystawic jesli ma ochote (niektorzy to robia).
Normalnie to sprawa lekarza rodzinnego.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 07 Gru 2010, 11:10:17 »

Offline frisms

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 59
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +2/-2
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Gru 2010, 18:53:26 »
Wiesz co  vred - ty naprawde jestes  vred – ny !!   >:(     od kiedy to Ty pilnujesz “czystosci “ na forum i oceniasz czyjes posty jako “smieci”

naj vred-nijeszy czlowiek jakiego w ostatnimi czasie “spotkalam” na szczescie wirtualnie  :)

Ty vred – na malpo ,czyzbys byl kolejnym niezadowolonym z zycia w Danii ???

;D

vred

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Gru 2010, 19:01:48 »
To co zrobilas to bylo mistrzostwo. Piszesz bzdury, poczym orientujesz sie ze cos nie gra, sprawdzasz w papierkach, okazuje sie ze to co napisalas to jednak bzdury a  posta i tak wysylasz. Brawo

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #8 dnia: 07 Gru 2010, 19:01:48 »