Ogólne > Rodzina ...

koleczki

<< < (2/3) > >>

Solvej:
Roga, jak milo, ze zwrociles na to uwage ;D :D

Juhu a oczywiscie, ze jesc musisz, ale z tak aby dziecku nie szkodzic ;) Poczytaj ten link, ktory podalam, tam jest duzo podpowiedzi :)

kaja83:

--- Cytat: juhu w 07 Sty 2011, 12:32:43 ---mam pytanie do wszystkich mam, ktore tez borykaja sie z problemem koleczek. Czy znacie jakis dobry (sprawdzony) dunski srodek na kolki? zadne domowe sposoby nie pomagaja, a chcialabym pomoc swojemu synkowi jak najszybciej. Z gory dziekuje...

--- Koniec cytatu ---

Też miałam ten problem z moim maluszkiem.
Już na porodówce dał niezły koncert :-) Przez miesiąc żyłam na marchewkach i ryżu aby wykluczyć skazę białkową.
Po przeczytaniu w internecie na różnych forach: duńskich, polskich, angielskich itd. miliona artykułów, doszłam do wniosku, że metodą prób i błędów trzeba samemu znaleźć najlepszy sposób na ulżenie maluszkowi.
W moim przypadku pomogła suszarka do włosów i częste kładzenie dziecka na brzuszku, najlepiej na swoją nagą klatkę piersiową.
Dziecko wtedy się uspokaja i jednocześnie masuje brzuszek.

Poradź się Swojej pielegniarki, niech pomaca dzidzi brzuszek i wykluczy ewentualnie jakieś inne schorzenia.
Pamietaj, ze kolki po okolo 3 miesiącach same przejdą  ;)

Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka!!!

magde1985:
W Danii ciężko cokolwiek kupić na kolkę. Ja dla swojego synka sprowadzałam krople z Polski. Coś tam jeszcze mi zostało. Jeśli więc nie udało ci się nic kupić to służę pomocą. Pisz na privat.

cwsm111:
Możesz w aptece poprosić o Mylicon. Sprowadzanie leków z Polski mija się z celem ponieważ to co jest w Polsce tutaj ma odpowiedniki.Ja sprowadzałem sab simplex  w Polsce nie ma go w sprzedaży,jak ktoś jedzie przez Niemcy to może się zaopatrzyć.Ja przez pomyłkę dostałem dwa opakowania tego leku więc jeden mam na zbyciu.

Gajol:
Nam pomagała bardzo suszarka do włosów ;);)
Ten monotonny szum i lekki ciepły nawiew na brzuszek;)

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej