poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Mecz PL-DK  (Przeczytany 24576 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +14/-22
Odp: Mecz PL-DK
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Sty 2011, 19:27:18 »
Jakby te pare osob nie gwizdalo, toby sie inny argument znalazl np. za rasizm, za nieszczere usmieszki, za to, ze w Skacie nie mowia po polsku.

inna

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Sty 2011, 19:41:54 »
Mowia mowia tylko trzeba wiedziec gdzie isc.

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Sty 2011, 19:42:14 »
Inna,
Czy Pan Bog ich ukara za gwizdanie ???
W tych mistrzostwach Dania moze miec jakies tam klopty motywacyjne ze Szwecja, ogromne w pofinale z Hiszpania i zadnych szans z Francja w ewentualnym finale. Przed meczem z Polska Dania byla ponad 70% faworytem u internetowych bookmakerow.

inna

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Sty 2011, 19:44:10 »
Wiem wiem ja stracilam 50 kr.  :'(
Oni mnie troche draznia sa bardzo pewni siebie.

Offline polka99

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Sty 2011, 19:49:32 »
Wiesz co jarmund to chyba ty jesteś nieszczęśliwa, bo ja na pewno nie!! To nie jest analiza na podstawie zachowania kibiców. Ten fakt to był tylko potwierdzeniem czegoś. Poczytaj sobie może więcej albo porozmawiaj z wieloma osobami którzy mieszkali tutaj wiele lat, co sądzą o Danii.
A porównanie Polski do Rumunów naprawdę świetne z twojej strony.
A co do drugiego to się zgadzam "Usmiechanie sie, nawet automatyczne jest o wiele milsze nąz ponury i podejrzliwy polski skaning w poszukiwaniu najmniejszych negatywnych dupereli (genetyczna cecha narodu)"
Ale nikt mi nie powie że sztuczny udawany uśmiech jest ok, milsze i nic poza tym.A co do Polaków to rzeczywiście oni będą do końca życia złośliwi i wrodzy wobec siebie.
Ja akurat mam to szczęście że z takimi osobami się nie zadaje i nie zamierzam

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Sty 2011, 20:59:23 »
Dunczycy graja w mocno oslabionym skladzie, stracili kilku superwaznych zawodnikow z powodu kontuzji. Przed mistrzostwami bardzo sie obawiali o wynik, a Wilbek powiedzial, ze nie maja zadnych szans na zloty medal. Ale to jest narod twardzieli. I ta twardoscia, wiara w siebie i ciezka praca doprowadzili do tego, ze beda walczyc o medal.
Inna, polscy pilkarze reczni tez byli bardzo pewni siebie. Draznili cie tym ?

[Posted on: 23 Sty 2011, 19:54:04]

Wiesz co jarmund to chyba ty jesteś nieszczęśliwa, bo ja na pewno nie!! To nie jest analiza na podstawie zachowania kibiców. Ten fakt to był tylko potwierdzeniem czegoś. Poczytaj sobie może więcej albo porozmawiaj z wieloma osobami którzy mieszkali tutaj wiele lat, co sądzą o Danii.

Nie sadze, aby opinie jakis sfrustrowanych nieudacznikow zyciowych zrobily na jamjurandzie jakiekolwiek wrazenie ;)

[Posted on: 23 Sty 2011, 20:28:03]

Polskojezyczne media napisaly:  "Po śledztwie odkryłem, dlaczego Polacy tak często w tym turnieju trafiają w słupki i poprzeczki - bramki i siatki produkowane są przez dwie polskie firmy." Polak Polakowi wilkiem, hanba!

Offline polka99

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Sty 2011, 21:09:49 »
Słuchaj  !!!Sam jesteś sfrustrowanym  nieudacznikiem  życiowym!!Ten kto piszę takie rzeczy jest  zakompleksioną osobą, której jedynym sukcesem jest obrażanie innych i najłatwiej  się to robi w internecie.
Więc nie obrażaj innych, bo ja akurat radzę sobie świetnie w Danii. Naprawdę nie mam ochoty prowadzić z toba dyskusji, bo to nie jest mój cel ani poziom. A ty sobie dalej obrażaj innych. Gratuluję ambicji życiowej!!!prymitywizm i nic poza tym to co cie cechuje

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 23 Sty 2011, 21:09:49 »

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Sty 2011, 21:13:33 »
...Naprawdę nie mam ochoty prowadzić z toba dyskusji, bo to nie jest mój cel ani poziom. ..

Hm... tego.. do kogo to bylo??
I skoro piszesz i odpisujesz no to i dyskutujesz...Ochoty nie masz wiec co cie do tej dyskusji zmusza?

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline Bulinka

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Sty 2011, 21:22:07 »
Wczorajsze zachowanie kibiców duńskich było nieuprzejme. Jednak drużyna duńska odnosiła się z respektem do polskich zawodników. Spodziewali sie, że będzie trudno wygrać: http://wiadomosci.dziennik.pl/sport/mistrzostwa-swiata-pilka-reczna-2011/artykuly/318782,dunczycy-z-polakami-moze-byc-horror.html

Przestańmy się kłócić i obrażać. W niczym nie jesteśmy teraz lepsi od duńskich kibiców.

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Sty 2011, 21:27:58 »
Jak sie nastepnym razem dam wpuscic w taka dyskusje, to niech ktos dobrze mi zyczacy kopnie mnie wirtualnie w d..e . Prosze  8)

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Sty 2011, 21:32:12 »
OK. Umowa stoi :-)
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Sty 2011, 23:32:56 »
A jeśli tego nie widzicie to naprawdę chyba nie chcecie widzieć, bo widzicie tylko ich powierzchowny mylący uśmiech. Jest mnóstwo opinii i komentarzy ludzi którzy żyją tutaj lub żyli wiele lat i również mają takie same zdanie.

Ale jest jeszcze wiecej ludzi, ktorzy zyja tutaj wiele lat i maja calkiem odmienne zdanie. Nie pomyslalas o tym. A o ile sie oriettuje to jestes tutaj niezbyt dlugo, a wypowiadasz sie bardzo zdecydowanie i bunczucznie o cechach dunczykow.   

[Posted on: 23 Sty 2011, 23:08:30]

Usmiechanie sie, nawet automatyczne jest o wiele milsze niz ponury i podejrzliwy polski skaning w poszukiwaniu najmniejszych negatywnych dupereli (genetyczna cecha narodu).
Tak trzymaj. Nasi, to znaczy prawie kazy kim mam od czasu do czasu do czynienie, wiedza zawsze najlepiej, nawet jak nic nie wiedza. Sami mistrzowie swiata - Malysze.
Juz kiedy o tym pisalem, ze duzo z moich znajomych i przyjaciol dunczykow (ci z przylepionym usmiechem, jak twierdzi "Polka 99") mowia mi: "Roga, polacy ktorych tak chwaliles jako narod, ktorych fantastyczne cechy narodowe nam ukazales (a bylo to przed "najazdem" za praca) wcale tacy nie sa. Dlaczego to robiles, wprowadzajac nas w blad. Czy chciales wten sposob
sie wywyzszyc?.  Wstd, wstyd, jeszcze rraz wstyd. Dzisiajnie maka juz zludzen co do naszych rodakow. Tylko sie dziwia, dlaczego jak jada do Polski, gdzie czesto ich zapraszam do naszego domu i spotykamy sie z mnostem ludzi, mowia - to zupelnie inni ludzie, uprzejmi, grzeczni, rowniez na ulicy wsklepach itp. Ludzie uspokujcie sie. Czy dostaliscie przyslowiowego swira nie mylac o niczym innym jak o zarobieniu paru groszy, widzac w kazdym innym polaku potecjalnego przeciwnika.

Offline polka99

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #42 dnia: 24 Sty 2011, 00:24:40 »
Wypowiedziałam się zdecydowanie również o naszych rodakach i o  ich złośliwości i docinkach na każdym kroku, o tym że nie szanujemy siebie nawzajem i wiecznie narzekamy jedni na drugich. Napisałam więc chyba więcej o złych cechach Polaków niż o Duńczykach. Rozumiem że na ich temat nic nie można powiedzieć...????nawet gdy będą gwizdać na polski hymn i traktować nas wiecznie jak gorszych czy oszukiwać w pracy..??Rozumiem że tego nie można poruszyć..??
Akurat znam wiele osób tutaj i mam kilku naprawdę dobrych  przyjaciół wśród  Duńczyków, którzy są bardzo w porządku i oni też pewne rzeczy sami potwierdzają. I wiele przykrych słów mówią sami o sobie. Dania to nie wonderland, to też kraj ludzi.
Ale jak wszędzie zawsze wszystko zależy od ludzi. My Polacy zawsze będziemy ubliżać sobie a chwalić cudze. Bo lepiej jest "dowalić " Polakowi przecież niż komuś innemu ...
 Komentarze typu nieudacznik życiowy albo nieszczęśnik są  po prostu żenujące.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Sty 2011, 00:48:00 »

Cala tadyskusja i nie tylko tatutaj na ten temat, przypomina mi kiedy to jeden z moich mentorow, powiedzial mi, a bylo to w moich poczatkach pobytu w Danii: pamietaj w Danii jest dobry zwyczaj. Jezeli jestes w grupie osob, nie powinnienes wykazywac ze jestes madrzejszy nawet od tego najglupszego. Kazdy jest madry. . Powiedzenie to byla tak znakomite, ze przyjelo sie w calym kraju  jako wyraz kultury dialogu, dyskusji. Prosze zwrocic tylko uwage, jak sie dyskutuje w Danii w roznych programach TV, a jak sie to odbywa w PL. W Danii, kazdy "daje miejsc" drugiemu, czekajac az ten skonczy swoja wypowiedz, bez wtracania sie, grymasow, krzyku. Jak jest w polskim studio tv, gdzie siedzi panel politykow itp. Na poczatku wszyscy zacni, spokojni. Po 5 minutach nikt nikogo nie slucha, nawet nie wie co mowi druga osoba, wszyscy maja tylko jeden cel mowic najglosniej, najwieceij i sie "przebic", a najlepiej miec ostatnie slowo do powiedzenia. Ten kto siedzi rzecznie iczeka spokojnie - jest z gory naprzegranej pozycji. A prowadzacy macha rekami, probuje utrzymac porzadek, bez skutku. Przypomina mi to dyskusje tutaj na Forum. Nie, przepraszam - to nie sa dyskusje....................

Oczywiscie nalezy wysluchac kazdego, nalezy tez odpowiedziec bedac pytanym, przedstawic swoj punkt widzenia, jezeli ktos o to zapyta. A jak zapyta ten najglupszy, bo ma do tego prawo, to lepiej wysluchac i nie odpowiadac, bo go i tak nie zrozumie odpowiedzi. A przeciez tak naprawde nie chodzi o przekonywanie. Sztuka dyskusji to nie przekonywanie ale jedynie przedkladanie swojego sposobu widzenia  i akceptowanie innych zapatrywan. Niestety niewiele wiedzy mozna uzupelnic z tych tysiecy wypowiedzi, gdzie czestym slowem przewodnim jest: ty idioto, balwanie, wsioku, masz chyba sieczke w glowie itp.

rafalk

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 24 Sty 2011, 09:18:42 »
  woooow    jak  sie  swojsko-polsko  zrobilo  ......
to  chyba  jak  w  tym  cafe  disco -klepisko  polonia  w  Greve   ;D
jeszcze  tylko  brakuje  zeby  ktos link  do " jestes  szalona  " podal   ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 24 Sty 2011, 09:18:42 »

Mecz Polska - Dania

Zaczęty przez waruinyDział Hydepark

Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 19228
Ostatnia wiadomość 15 Sie 2013, 20:53:39
wysłana przez aisak
Mecz Piłki Nożnej

Zaczęty przez galernikDział Kopenhaga

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 3145
Ostatnia wiadomość 15 Cze 2012, 11:47:28
wysłana przez galernik
mecz-Viborg

Zaczęty przez maggie23Dział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 3294
Ostatnia wiadomość 03 Lis 2009, 09:44:43
wysłana przez maggie23
mecz dania polska odense

Zaczęty przez marta_malgorzataDział Hydepark

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5280
Ostatnia wiadomość 17 Sie 2006, 08:28:44
wysłana przez GoTTie
MECZ POLSKA NIEMCY

Zaczęty przez yogoDział Kopenhaga