Ogólne > Hydepark
Ubezpieczenie samochodu - gdzie najlepiej i najtaniej
Hans:
--- Cytat: daniaa w 29 Sty 2011, 17:00:21 ---
Te ceny to razem z kasko. I nie piszcie mi ze duzo place, bo przeciez nie znacie wartosci mojego auta, a to przeciez ma decydujace znaczenie przy kasko.
--- Koniec cytatu ---
Nie ma to takiego znaczenia.
Głównym wyznacznikiem ceny ubezpieczenia jest moc auta. W moim przypadku starsze auto jest droższe w ubezpieczeniu, mimo, że nowe jest warte 2,5x więcej niż stare. A to starsze jest ciut mocniejsze...
Sprawdzałem również takie samo auto, ale jedno pięcioletnie, drugie dokładnie takie samo, ale z rocznika 2011. Cena ubezpieczenia identyczna.
robertcph:
to duzo pacisz, stanowczo za duzo, zajzyj tu www.alka .dk
Hans:
--- Cytat: robertcph w 30 Sty 2011, 17:42:59 ---to duzo pacisz, stanowczo za duzo, zajzyj tu www.alka .dk
--- Koniec cytatu ---
Kto?
Mrozik:
--- Cytat: robertcph w 30 Sty 2011, 17:42:59 ---to duzo pacisz, stanowczo za duzo, zajzyj tu www.alka .dk
--- Koniec cytatu ---
To wlasnie w alce place 17 tys na rok - chyba najdrozsza firma w Danii.Przejde do AlmBrand na liczniku wyszlo mi 13 tys na rok - narazie najtansza opcja.
turbo:
--- Cytat: Mrozik w 29 Sty 2011, 17:14:43 ---W GF trzeba miec dunskie prawko - dzwonilem tam zmienily sie zasady.
--- Koniec cytatu ---
GF działa na zasadzie klubu więc mają swoje wewnętrzę zasady przyjmowania nowych członków. Nie wiem jak to działa ale niektórzy polacy mają tam ubezpieczone auta, jak już pisałem wcześniej ode mnie też chceli duńskie prawo jazdy
:o
[Posted on: 30 Sty 2011, 22:31:31]
--- Cytat: cwsm111 w 29 Sty 2011, 14:21:13 ---A dlaczego nie TopDanmark ?
--- Koniec cytatu ---
Hmmmm bo naciągają ludzi na kasę.
Prosty przykład kupiłem auto za 9000DKK znajomy Duńczyk polecił mi TopDanmark bo on ma wszystko ubezpieczone.
Pomyślałem ok. ten znajomy zadzwonił po duńsku opisał całą sytuację poczym Pani podała z uwzględnieniem ewentualnych zniżek 5000DKK.
Kobieta owa podała adres pod który miałem wysłać przetłumaczone na duński zaświadczenie o okresie bez wypadkowej jazdy z polski, wysłałem poleconym .
Wszystko pięknie, cacy i w ogóle mija miesiąc i nadal nie mam żadnych papierów z TopDanmark dzwonię oni obiecują że się tym ktoś zajmie,
no nic mija kolejny miesiąc znów dzwonię, znów obiecują.
Po pięciu miesiącach od daty kupna auta przychodzi mi polisa z rachunkiem na 17000DKK.
No i się zaczęło dzwonienie, pisanie e-maili , wyjaśnienia dlaczego, kiedy i po co, po prostu cyrk na kółkach.
Stanęło na tym że po uznaniu moich zniżek z polski musiałem zapłacić 8000DKK za podstawowe ubezpieczenie.
Dopabuse przy zmianie ubezpieczyciela Pan z ALM Brand który pilotował moje przejście z TopDanmark,
poinformował mnie że gdy rozmawiał z Topdanmark o latach zaliczonych bezwypadkowej jazdy
poinformowali go że ma tylko zaliczone dwa lata ale z dokumentów jakie mu przedstawiłem wynika,
że powinienem dostać pełny rabat od ceny podstawowej w ALM Barat jak i w TopDanmark czyli 2600DKK.
Wniosek:
TopDanmark ładuje swoich klientów tam gdzie słonce nie dochodzi bez mydła.
I nie podaje tego przykładu bo kolego koledze powiedział, tylko wiem to z własnego doświadczenia.
8)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej