poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Przepelniona skrzynka  (Przeczytany 3521 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
Przepelniona skrzynka
« dnia: 31 Sty 2011, 18:47:04 »
Jestem laikiem co sie tyczy techniki, a z jezykiem (polskim) tez kiepsko jezeli chodzi o "jezyk komputerowy". Mam prosbe:
osoby, ktore chca mi wyslac zalaczone (vedhæftede) dokumanty emailem, pisze, ze "twoja skrzynka jest wypelniona, nie moge wyslac". W jaki sposob mozna troche oproznic moja skrzynke pocztowa/emai.? Wolaby odpowiedz po dunsku, ale po polski tez OK -naucze sie czegos nowego. Z gry dziekuje.   

ReFormer

• Gość
Odp: Przepelniona skrzynka
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Sty 2011, 18:48:50 »
Hmm ... musisz troche wiadomosci pokasowac, moze te ich dokumenty sporo miejsca zajmuja (MB) i sie nie moga tam pomiescic.

Offline Hans

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Lut 2011, 03:49:11 »
Jestem laikiem co sie tyczy techniki, a z jezykiem (polskim) tez kiepsko jezeli chodzi o "jezyk komputerowy". Mam prosbe:
osoby, ktore chca mi wyslac zalaczone (vedhæftede) dokumanty emailem, pisze, ze "twoja skrzynka jest wypelniona, nie moge wyslac". W jaki sposob mozna troche oproznic moja skrzynke pocztowa/emai.? Wolaby odpowiedz po dunsku, ale po polski tez OK -naucze sie czegos nowego. Z gry dziekuje.   

Na początek:
- jaki jest dostawca usługi (poczta gmail, yahoo, inna, czy może serwer uczelni, pracodawcy lub własny)  ??
- w jaki sposób odbierasz pocztę (logujesz się na stronie, czy przez program pocztowy na komputerze) ??

Offline Hildegarda

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +2/-6
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Lut 2011, 04:13:54 »
Ja tez walcze cyklicznie z tym samym problemem, zwlaszcza w okresach, kiedy duzo sama pisze.

Popatrz na lewa strone, to wszystko pomocnicze w niebieskich barwach.

Nie dosyc, ze regularnie robisz - slet- w "slet mail" sam=manuel, to otworz jeszcze - sent items - zobaczysz, ile bardadziejstwa tam sie nagromadza. To musisz sam tez manualnie slettes. Tylko z rozsadkiem, tak, zeby zostawic sobie to, co jeszcze moze byc przydatne.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Lut 2011, 08:58:17 »
Ja tez walcze cyklicznie z tym samym problemem, zwlaszcza w okresach, kiedy duzo sama pisze.
Popatrz na lewa strone, to wszystko pomocnicze w niebieskich barwach.
Nie dosyc, ze regularnie robisz - slet- w "slet mail" sam=manuel, to otworz jeszcze - sent items - zobaczysz, ile bardadziejstwa tam sie nagromadza. To musisz sam tez manualnie slettes. Tylko z rozsadkiem, tak, zeby zostawic sobie to, co jeszcze moze byc przydatne.

Dziekuje za wyczrpujaca odpowiedz. Jak piszesz, po lewej stronie mam (u mnie po dunksu) Arkivmappe, ktora "archiwuje" zarowno przychodzace jak i wysylane emaile. Dodatkowo kazdym z nich (przysylane i wysylane) ma swoje menu "slettet post"
(usuniete emaile). Tutaj mozna zobaczyc te ktore usunales. Masz racje, mnostow staruch emaili i te ktore zabieraja najwiecej miejsca to te z vedhæftet filer - zalaczonymi dokumentami. 

Offline neletop

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Lut 2011, 20:58:14 »
W wielu p.rogramach mozna sortowac maile wg. wielkosci zalacznikow (w poczcie parzychodzacej i wyslanej).
Latwo wtedy wywalic te co zajmuja najwiecej miejsca.

Ale pewnie z czasem trzeba tez wywalic te male maile.  :(

Ja przeszlam na gmail - no i nie mam teraz tego problemu  ;)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #5 dnia: 02 Lut 2011, 20:58:14 »

Obowiązkowa cyfrowa skrzynka pocztowa dla prowadzących działalność

Zaczęty przez waruinyDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 10460
Ostatnia wiadomość 06 Wrz 2013, 14:01:37
wysłana przez waruiny
darmowa skrzynka E-mail?

Zaczęty przez dar_czarDział Hydepark

Odpowiedzi: 7