Ogólne > Kultura

Brak kultury

<< < (19/38) > >>

jamjurand:
Budowani na czarno chyba sie konczy bo maja byc wprowadzone wysokie kary za uzywanie pracownikow bez rejestracji.
Chcialem wam tez zwrocic uwage, ze jest tez mnostwo ptywatnych zleceniodawcow ktorzy zostali totalnie "wykolegowani" przez polskie budowlane "zlote raczki": fuszerka bez mozliwosci gwarancyjnych reperacji.
Ciekawe czy inni np. Czesi, Slowacy, Litwini itp. tez maja podobne klopoty z pracodawcami.

rafalk:
Jezeli  chodzi  o  tych  z  Litwy  to oni  podobno  najbardziej  zanizaja  stawki  . Nie  wiem  jak  to  w praktyce  wyglada  .

Lato:
Do rogi…i cytowanych rozważań Anonymusa...

Hmm....bardzo interesujące rozważania...anonimowego autorstwa. Tak ci się one spodobały, że sobie skopiowałeś i zachowałeś...no tak, wszyscy mamy różne zainteresowania.
Rozumiem, że wybrałeś ten tekst, ponieważ w szczególny sposób do ciebie przemawia. Może dlatego, że obrazuje on twoje własne dobrze ukryte strony osobowości?  W/g jednej z teorii psychologicznych, cytuję “ Vi tillægger andre mennesker de egenskaber, som vi ikke bryder os om hos os selv“ czyli "przypisujemy innym ludziom te cechy, których nie znosimy u siebie samych". Kierując się tą teorią i sądząc po obfitości i soczystości opisu wszystkim możliwych wad twoich rodaków, masz szansę zostać rekordzistą co do cech których sam u siebie nie znosisz.
  Jedyna pociecha, że nie jesteś sam - anonimowy Anonymus dotrzymuje ci towarzystwa. No i macie jeszcze frisms: tekst o kundlach szczególnie ją poruszył i ucieszył. W grupie raźniej, nieprawdaż roga?

rafalk:
A  taki mur  przed  oknem  to kultura  czy  nie  ????? ;D ;D ;D ;D ;D ;D

http://www.tvp.pl/opole/aktualnosci/spoleczne/ciag-dalszy-walki-o-mur/3932546

fotke mozna  powiekszyc  klikajac  na nia  ...wtedy  fajnie  widac   ;-)

roga:

--- Cytat: Lato w 09 Lut 2011, 18:58:21 ---Do rogi…i cytowanych rozważań Anonymusa...

Hmm....bardzo interesujące rozważania...anonimowego autorstwa. Tak ci się one spodobały, że sobie skopiowałeś i zachowałeś...no tak, wszyscy mamy różne zainteresowania.
Rozumiem, że wybrałeś ten tekst, ponieważ w szczególny sposób do ciebie przemawia. Może dlatego, że obrazuje on twoje własne dobrze ukryte strony osobowości?  W/g jednej z teorii psychologicznych, cytuję “ Vi tillægger andre mennesker de egenskaber, som vi ikke bryder os om hos os selv“ czyli "przypisujemy innym ludziom te cechy, których nie znosimy u siebie samych". Kierując się tą teorią i sądząc po obfitości i soczystości opisu wszystkim możliwych wad twoich rodaków, masz szansę zostać rekordzistą co do cech których sam u siebie nie znosisz.
  Jedyna pociecha, że nie jesteś sam - anonimowy Anonymus dotrzymuje ci towarzystwa. No i macie jeszcze frisms: tekst o kundlach szczególnie ją poruszył i ucieszył. W grupie raźniej, nieprawdaż roga?

--- Koniec cytatu ---
Lato: bardzo ciekawa teoria psychologiczna. Jestem osoba bardzo praktyczna, raczek typu ”nørd”. Nie wiem dlaczego zarzucasz mi z gory, ze tekst Anonymusa bardzo mi sie spodobal - przeciwnie, co nie znaczy ze nie mozna go podac na Forum. A natknalem sie na ten tekst, przy sprzataniu" computera, poniewaz od dluzszego czasu, wiele osob pisalo do mnie, ze mam "zapchana" skrzynke emaila. Szukalem nawet porady tutaj na forum, jak to sie "czysci".

Ale nie mam absolutnie zamiaru sie tlumaczyc. Przy likwodowaniu miedzy innymi tego tekstu zwrocilem uwage, ze na na forum w innym watku - cos w rodzaju "w polskiej prasie o Danii" (nie pamietam ale znajde), byl zamieszczony link o bardzo podobnej wypowiedzi i to nie anonimowej, jakiegos chyba polskiego pisarza czy dziennikarza i dlatego zamiescilem Anonymusa aby uwidocznic, ze takie i podobne odczucia i obserwacje to nieodosobniony przypadek. A ze Anonymus stawia to jak sie mowi po dunsku "på kant" to juz inna sprawa i kazdy moze to sobie sam ocenic. Teraz znasz powod. Ponadto prosilem zeby sie do mnie nie zwracac w tej sprawie – bo poza jej zamieszczeniem nie identyfikuje sie z zawartoscia tekstu. Kazdy mogl i nadal moze wyrazic opinie na ten temat bez wieszania na mnie psow. Ale Tobie widocznie wiele brakuje do tego aby zamiast bezpodstawnie atakowac, napisac swoje wlasne zdanie krytyczne na temat zamieszczonego tekstu.

Ja mam na to swoje wlasne, bardziej zniuansowane spojrzenie i dlatego nie komentowalem, bo komentarz zbyteczny.

Bardzo ciekawe Twoje spostrzezenia wobec mojej osoby. Ja nie mialbym odwagi wypowiadac sie tak zdecydowanie o kims kogo w ogole nie znam i nigdy nie spotkalem ani nie zamienilem jednego slowa. To tez pewngo rodzaju kutura z Twojej strony – kultura dyskusji, dialogu – a raczej brak takowej.

Zaczynam sie zastanawiac, czy ten Anonymus (i inni), nie maja moze racji podkreslajac, ze cechy jakie podaje Anonymus dotycza nie tylko prostych ludzi, ale i w takim samym wymiarze, ludzi wyksztalconych, adwokacikow, i doktorkow i moze takich troche "self made psychologow".

Mylse, ze miales potrzeba otworzenia wentyla bezpiecenstwa i upuscic troche nagromadzonej zlosci. Dobrze, ze natrafila Ci sie okazja. Pozdrawiam i zycze spokojnego wieczoru. Roga 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej