Ogólne > Pomoc!

pytanie o mieszkanie

(1/2) > >>

polaczek:
Witam !! Mam pytanie odnosnie mieszkania bo staram sie o mieszkanie z spoldzielni i chce sciagnac na jakis czas rodzine ....Czy ma to jakies znaczenie w ile osob mieszka sie na mieszkaniu ?? czy sa jakies normy ze np dla 3 osobowej rodziny musi byc tyle i tyle metrow kwadratowych ??

Tula:
Ma znaczenie, w ile osob sie mieszka w mieszkaniu, ale dokladnych przepisow nie znam. Kiedys uslyszalam, ze jedna dorosla osoba powinna miec jeden pokoj, ale metraz ma na pewno cos do rzeczy, bo byloby idiotyzmem porownywac dwa pokoje, z ktorych jeden ma metrow 5, a inny 15 ::).

vera:
jak chcesz na jakiś czas to nie ma znaczenia , oczywiscie zakładam ze sam ocenisz warunki bytowe.

mala_z_Aarhus:
W Folkeregister maja dokladne zasady dot. metrazu mieszkaniowego i liczby osob, ktore moga byc zameldowane w mieszkaniu...moze w nocy poszukam, ok?

Mam maly problem, czesc dzialow w Borgerservice nie dziala tak na 100% w wakacje. Jedynie informacje znalazlam, tak dosc daleko leza od tematu, ale wydaje sie, ze 15-20 m2 na osobe.

Bede szukac, ale jesli ktos bedzie w Folkeregister i uzyska info, to prosze wkleic.

willy:
Mi się coś kołacze w głowie że 20m2 lub (?) jeden pokój na osobę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej