Ogólne > Kultura

Do maderatorów

<< < (15/21) > >>

vordingborg:

--- Cytat: Juta w 20 Lut 2011, 14:47:49 ---I ktore nie jest prawda, wiec nie siej zametu. @ae@ i Roga to nie jest ta sama osoba.

--- Koniec cytatu ---
To przepraszam Roga i @ae@ .Podkreślam że to było moje wrażenie @ae@ pojawia się zawsze gdy roga traci grunt pod nogami zmieniając temat .

[Posted on: 20 Lut 2011, 15:21:24]
Juta ...........dlaczego nikt nie reaguje na wstawiane treści ewidentnie naruszające regulamin forum ,podczas gdy czasami ktoś wypowie się zaledwie  nieprzychylnie to jego wypowiedzi są usuwane  ???Proszę o wyjaśnienie   

lukashero:
"znajdź jaką ambicję w życiu"

AMBICJA (iac.: ambitio — żądza sławy, pragnienie uznania, zaszczytu) — Pierwotnie w starożytnym Rzymie termin ambire określał zabiegi zmierzające do kaptowania głosów w wyborach na niektóre urzędy. Stąd słowo ambitus oznaczało staranie o osiągnięcie danego urzędu. W dalszym rozwoju przeszło ono do filozofii w znaczeniu dążenia do wywyższenia się nad innych, do osiągnięcia wysokiej pozycji społecznej i sławy, a więc miało również znaczenie ujemne.

Również dziś słowo „ambicja" ma znaczenie podwójne: pozytywne i negatywne. W znaczeniu pozytywnym utożsamia się z poczuciem własnej godności oraz z chęcią wyróżnienia się pozytywnymi cechami charakteru i dobrą pracą podejmowaną na miarę swych realistycznie ocenianych możliwości. W tym sensie mówimy o ambicji ludzi biednych, którzy nie chcą się upokarzać żebraniną, o ambicji niepłaszczenia się przed silniejszym, niesprzedawania swego sumienia, a także o ambitnym uczniu czy o ambitnym pracowniku, na którym można polegać. Tak pojęta ambicja warunkuje wszelki rozwój i postęp, zarówno materialny i naukowy, jak i moralny. W znaczeniu negatywnym ambicja utożsamia się z pychą i próżnością. Zmierza ona bądź do osiągnięcia wysokiego miejsca w hierarchii społecznej, niezależnie od własnej wartości moralnej człowieka, bądź do zdobycia poklasku i sławy, cenionych dla nich samych.

wiec jak mozna znalezc ambicje?gdzie tak sie mowi?

w tej chwili przypomina mi sie taki starty dowcip:

- Dyrektorze, Kowalski mówi, że używa pan słów, których pan nie rozumie.
- To niech mu pan powie, żeby mnie pocałował w dupę i vice versa!

smieszy mnie ta dyskusja (zapewnie nie tylko mnie ;D) udawadniania kto jest fajniejszy na forum.nie widzicie ze to naprawde groteskowe?

wieszkosc ludzi udzielajacych sie tutaj jest z kopenhagi i okolic, czy probowaliscie sie kiedys spotkac?

Juta:

--- Cytat: vordingborg ---Juta ...........dlaczego nikt nie reaguje na wstawiane treści ewidentnie naruszające regulamin forum ,podczas gdy czasami ktoś wypowie się zaledwie  nieprzychylnie to jego wypowiedzi są usuwane  ???Proszę o wyjaśnienie  

--- Koniec cytatu ---
Nieprzychylnie sie wypowie o kim/o czym?
Co do Twojej prosby w tym watku, wyraznie prosiles Willego o reakcje, jako "najbardziej kompetentnego", wiec czekamy na szefa.

vordingborg:

--- Cytat: Juta w 20 Lut 2011, 15:52:19 ---Nieprzychylnie sie wypowie o kim/o czym?
Co do Twojej prosby w tym watku, wyraznie prosiles Willego o reakcje, jako "najbardziej kompetentnego", wiec czekamy na szefa.

--- Koniec cytatu ---
Napisałem  "Do moderatorów" wtedy pojawiła się neletop i co zrobiła wiemy wszyscy (poezja) . Ciebie jeszcze tu nie było więc odwołałem się do Willego .Jestem daleki od umniejszania roli kogokolwiek oczywiście możemy zaczekać .    Kiedyś stanąłem w obronie pewnego chłopaka którego zatrzymał skat przedmiotem szyderstw ze strony "vera" i kogoś jeszcze była mała bańka na paliwo, więc napisałem żeby się skontaktowali w sprawie tej bańki bo jeśli jest tam olej to mogą go sobie do głowy wlać. Oczywiście moją wypowiedż natychmiast usunięto  pozdrawiam

polka99:
Lukashero
Napisałam "znajdź jakąś ambicję w życiu"
 Bo nie uważam że ambicją jest wypisywanie bzdur i mizernych wywodów na forum!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej